Menu

Lepinje sa pireom od belog pasulja i špargle

Sezona špargli!

Home » Užitak » Lepinje sa pireom od belog pasulja i špargle - 04.2017

Savršeno je vreme za špargle. U nastavku donosimo odličan recept.

Sastojci za 4 porcije

Fladenbrot

Priprema pirea:

  • 300 g belog pasulja iz konzerve, opranog i oceđenog
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 3 kašice sveže ceđenog limunovog soka
  • 1 mali čen belog luka
  • morska so, crni biber

Dodatno potrebno:

  • 4 pita ili naan hleba
  • maslinovo ulje za dresing
  • 1 veza špargle
  • 1/2 kašičice sveže ceđenog limunovog soka
  • sveže mleveni crni biber
  • 40 g feta sira
  • 1 manja veza nane
  • 40 g pinjola
  • 1/4 kašičice rendane limunove kore
  • 1 prstohvat mlevene ljute paprike

Priprema

1. oljuštiti čen belog luka i odrezati drvene krajeve špargle. Usitniti fetu pa propržiti pinjole s prstohvatom morske soli na srednjoj temperaturi u malom tiganju. Uz povremeno mešanje pustiti da pinjoli poprime žućkastu boju (to će trajati oko 30 sekundi).

2. za pripremu pirea dodati beli pasulj, maslinovo ulje, limunov sok u blender pa posoliti i pobiberite i dobro izmešajte. Držati u frižideru do sledeće upotrebe.

3. rernu zagrejte na 200 °C. Položite hleb na pleh za pečenje i pospite maslinovim uljem.

4. špargle iseći na duge i tanke trake pa ih začiniti maslinovim uljem, limunovim sokom, solju i biberom.

5. pire namažite na kriške hleba pa na svaku dodajte još i trake od špargle. Potom preko stavite fetu, nanu, pinjole, limunovu koru i mlevenu papriku. Posolite, pobiberite i poslužite.

 

 

Prema gore
Koristimo kolačiće radi optimalnog prikaza webstranice. U postavkama svog browsera možete deaktivirati korištenje kolačića.OK