Menu

Trendovi iz sveta lepote

Nova JA.

Home » Lepota » Make-Up » Trendovi iz sveta lepote - 12.2016

Mladeži i pegice. Lepe usne i divlje obrve. Svako lice ima svoje lepe strane i njih treba istaći. Kada je reč o šminkanju, više nije važan perfekcionizam i besprekoran ten. Naglasak se stavlja na nas. Donosimo četiri aspekta novog trenda.

Kombinacija: oštre konture usana, divlje obrve

Naglašeno. Kod ovog look-a u fokusu su usne koje zrače jarkom crvenom bojom paradajza, dok je ostatak šminke u pozadini. Jedino su obrve jednako naglašene. One uokviruju lice i daju mu snažnu izražajnost. Obrisi usana ocrtavaju se precizno olovkom za usne što dodatno vizuelno podiže usne, a usnama daje posebno izražajan oblik. Boje olovke i ruža za usne trebalo bi da budu usklađene.


Kako postići ovaj look: da biste uspešno postigli rezultate, koža vaših usana mora da bude besprekorna. Zato je najbolje da pre nanošenja šminke obavite piling. Zatim ih malo hidrirajte. Možete da koristite olovku za usne ili ruž za izvlačenje kontura koji ne samo da ih naglašava nego sprečava da se ruž za usne prelije preko ivice usana. Počnite od sredine gornje usne, a zatim olovku za izvlačenje kontura možete povući sve do ugla usana. Isto ponovite i na donjoj usni. Tek nakon toga ocrtajte usne olovkom.

 

Dugotrajan. Catrice matt 6hr ruž u olovci je postojan i praktićan ruž za usne. Traje šest sati bez isušivanja usana i usne čini savršeno mat.
Senzulano. Rimmel exaggerate olovka za usne idealna za konturisanje usana nakon nanošenja ruža. Čini vaše usne senzualnim i privlačnim.

Najbolje je da pre nanošenja šminke obavite piling. Zatim ih malo hidrirajte.

Dodatni saveti: isti rezultat postići ćete i ako se odlučite za puder ili olovku za obrve.  Mi smo koristili maskaru za obrve jer predstavlja jednostavniju opciju. Posebni tuševi ističu oblik obrva, učvršćuju ih i ostavljaju trag boje na gotovo svakoj pojedinačnoj trepavici. Kod ove tehnike važno je da uvek dobro otresete četkicu kako se ne bi stvarale grudvice boje. Četkicu iskosite i povlačite je u smeru od dole prema gore kako biste istakli prirodan oblik obrva. Potrudite se da zahvatite što je moguće više trepavica.

Tehnika: difuzna senka za oči

Senka za oči ne zadržava se na granicama. Difuzna metoda omogućuje da svesno postignemo nesavršen izgled. Kod ovog looka posebno su vidljive izražajne boje senke za oči kao što su lila ili zelena.

Hrabro. Senka za oči ne zadržava se na granicama. Difuzna metoda omogućuje da svesno postignemo nesavršen izgled. Kod ovog looka posebno su vidljive izražajne boje senke za oči kao što su lila ili zelena.

Produkte für den diffusen LidschattenKako postići ovaj look: pre svega na kapke treba naneti podlogu za senku za oči koja će sprečiti nakupljanje boje u naborima senke. Osim toga, tako će look biti postojan. Zatim se senka nanosi sve do ivice pokretnog dela kapka, a na prelazima ga je potrebno senčiti. Intenzitet ovog procesa može biti promenljiv. Na kraju četkicom nanosimo senku uz donji red trepavica i senčimo sa strana.

Duplo.  s.he stylezone duo senka donosi nam dve prekrasne nijanse ljubičaste. (Nr. 164/115).
Precizno. alverde četkica za senke, za precizno nanošenje.

Difuzna metoda omogućuje da svesno postignemo nesavršen izgled

 

Tekstura: novi „nude“

Konačno ćemo videti bar deo kože. Potpuno prirodan look podrazumeva prirodan i svež izgled, pri čemu moramo da istaknemo svoje prednosti. Naravno, nije zabranjeno prekrivati nepravilnosti poput izraženih podočnjaka, zahvaljujući čemu ćemo postići besprekoran ten – međutim, nije potrebno prekriti celo lice. Važno je samo imati na umu kako kod ovog look-a šminkom želimo da istaknemo pozitivne strane svoje prirodne lepote. Koža treba da izgleda zdravo i umereno blještavo.

Prirodno. Konačno ćemo videti bar deo kože. Potpuno prirodan look podrazumeva prirodan i svež izgled, pri čemu moramo da istaknemo svoje prednosti. Naravno, nije zabranjeno prekrivati nepravilnosti poput izraženih podočnjaka, zahvaljujući čemu ćemo postići besprekoran ten – međutim, nije potrebno prekriti celo lice. Važno je samo imati na umu kako kod ovog look-a šminkom želimo da istaknemo pozitivne strane svoje prirodne lepote. Koža treba da izgleda zdravo i umereno sjajno.

Kako postići ovaj lookprvo nanesite hidratantnu kremu. Male nepravilnosti, crvenilo i mrlje ispod očiju prekrijte diskretnim korektorom. Zatim nanesite podlogu, a najbolje je izabrati onu koja propušta prirodan ton kože. U uglove očiju i iznad sredine gornje usne nanesite highlighter. Nude ruž za usne odlično pristaje novom look-u.

Prekriva. Maybelline New York Superstay 24h puder koji se lako razmazuje i odlično prekriva.
Prva pomoć. Catrice Liquid Camouflage tečni korektor koji se nanosi uz pomoć sunđerastog aplikatora i prekriva nepravilnosti na licu u vidu tamnih podočnjaka, crvenila i hiperpigmentacija.

Boja: zelena

Zelena u svim svojim nijansama, od smaragdne do boje mahovine, će u predstojećoj sezoni biti čest gost na našim kapcima i noktima. Naravno, isto važi i za lovačku zelenu, nijansu 2017. godine.

Mistično. Zelena u svim svojim nijansama, od smaragdne do boje mahovine, će u predstojećoj sezoni biti čest gost na našim kapcima i noktima. Naravno, isto važi i za lovačku zelenu, nijansu 2017. godine.

schoenheit-8-ab_2016-10Kako postići ovaj look:

pre nego što nanesemo senku za oči, potrebno je naneti podlogu kako se senka ne bi obrisala pre nego što bismo to želeli. Važno je da se kod ovog look-a, koji prvenstveno ističe oči, ne vide podočnjaci. Prekrijte ih ravnomerno korektorom i pomoću malo highlighter-a. Prstom ili četkicom ravnomerno utapkajte malo senke po sredini gornjeg kapka i direktno ispod donjeg.

Lov na trofeje. It boja ove sezone neka se nađe i na vašim očima s.he stylezone (Nr. 163/050).
Zeleni glamur. Maksimalan intenzitet smaragda, (Nr. 80 Mon Glamour)  Prêt-à-Lumière Longlasting senka od Catrice.

Prema gore
OKViše informacija