Lagano leto.
Sladoled od jabuke i bosiljka
Savršeno letnje osveženje!
Vreme pripreme: 5 min plus vreme hlađenja (min. 4 sata)
Sastojci za 4 porcije:
- 150 ml dmBio soka od jabuke
- 1 dmBio vanilin šećer
- 100 ml dmBio pavlaka za kuvanje od ovsa
- 350 g kiselih jabuka
- 3 kašike pistaća
- 130 g šećera
- 100 g Ricotta sira
- 1 limun
- 1 veza bosiljka
Priprema:
-
Jabuke oljuštiti, iseći na komade veličine zalogaja i 2–3 minuta prokuvati u šerpi zajedno sa sokom od jabuka. Zatim ostaviti da se ohladi.
-
Iscediti limun. Bosiljak oprati i otkinuti listiće. Umešati šećer, vanilin šećer i 2 kašike pistaća. Sve to dodati komadima jabuke, izručiti u šerpu i fino izmiksirati u pire.
-
Na kraju rikotu sir, pavlaka za kuvanje od ovsa i preostale pistaće umešati u masu. Sipati u metalnu činiju i ostaviti najmanje 4 sata u zamrzivaču. Povremeno promešati.
Ko voli slađe, neka proba smoothie za dobro jutro od jabuka i cvekle! Recept možete naći na: youtube dm Srbija, dmBio recepti.