Menu

Sladoled od jabuke i bosiljka

Lagano leto.

Home » Užitak » Hrana i recepti » Sladoled od jabuke i bosiljka - 06.2018

Savršeno letnje osveženje!

Vreme pripreme: 5 min plus vreme hlađenja (min. 4 sata)

Sastojci za 4 porcije:

  • 150 ml dmBio soka od jabuke
  • 1 dmBio vanilin šećer
  • 100 ml dmBio pavlaka za kuvanje od ovsa
  • 350 g kiselih jabuka
  • 3 kašike pistaća
  • 130 g šećera
  • 100 g Ricotta sira
  • 1 limun
  • 1 veza bosiljka

Priprema:

  1. Jabuke oljuštiti, iseći na komade veličine zalogaja i 2–3 minuta prokuvati u šerpi zajedno sa sokom od jabuka. Zatim ostaviti da se ohladi.

  2. Iscediti limun. Bosiljak oprati i otkinuti listiće. Umešati šećer, vanilin šećer i 2 kašike pistaća. Sve to dodati komadima jabuke, izručiti u šerpu i fino izmiksirati u pire.

  3. Na kraju rikotu sir, pavlaka za kuvanje od ovsa i preostale pistaće umešati u masu. Sipati u metalnu činiju i ostaviti najmanje 4 sata u zamrzivaču. Povremeno promešati.

Ko voli slađe, neka proba smoothie za dobro jutro od jabuka i cvekle! Recept možete naći na: youtube dm Srbija, dmBio recepti.

 

 

Prema gore
OKViše informacija