Menu

Recept za picu bjanka

Pica se priprema potpuno bez paradajza. Uprkos tome, ništa joj ne nedostaje.

Home » Užitak » Recept za picu bjanka - 05.2017

Nijedno drugo jelo ne povezuje se sa Italijom toliko kao pica. Ako je testo dobro pripremljeno, veza je još i jača.

Sastojci za 4 osobe

  • 800 g testa za picu
  • 100 g rukole
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • nekoliko kapi balzamiko sirćeta
  • 1 prstohvat morske soli
  • crni biber
  • 200 g pršuta
  • 800 grama svežeg sira

Sastojci za testo za picu

  • 300 g mlake vode
  • 500 g pšeničnog brašna
  • 25 g svežeg kvasca
  • prstohvat šećera
  • 1 kašičica morske soli

Priprema

  1. Prvo pripremite testo za picu: u posudu dodajte vodu i brašno pa pomešajte. Zatim dodajte kvasac, šećer i so pa desetak minuta mesite testo rukama. Kada završite, testo dodajte u neku posudu i prekrijte folijom i ostavite da tako stoji 1-2 sata. Potom podelite na 4 porcije, oblikujte u loptice, prekrijte krpom i ostavite 45 minuta da naraste.
  2. Rernu zagrejte na 250°. Testo izravnajte oklagijom pa položite na pleh obložen papirom za pečenje. Zatim pecite bez nadeva 8-15 minuta dok ivica ne poprimi braonkastu boju.
  3. U posudi marinirajte rukolu, maslinovo ulje, balzamiko sirće, so i biber.
  4. Odmah nakon pečenja picu obložite pršutom i rukolom pa dodajte nekoliko kapi marinade.

Savet Džulijana Kutosa: što testo duže zri to je bolji ukus pice. Obavezno pecite na najvišoj temperaturi.

Prema gore
OKViše informacija