Active Beauty
Recept za picu bjanka

Pica se priprema potpuno bez paradajza. Uprkos tome, ništa joj ne nedostaje.

Recept za picu bjanka

Nijedno drugo jelo ne povezuje se sa Italijom toliko kao pica. Ako je testo dobro pripremljeno, veza je još i jača.

Sastojci za 4 osobe

  • 800 g testa za picu
  • 100 g rukole
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • nekoliko kapi balzamiko sirćeta
  • 1 prstohvat morske soli
  • crni biber
  • 200 g pršuta
  • 800 grama svežeg sira

Sastojci za testo za picu

  • 300 g mlake vode
  • 500 g pšeničnog brašna
  • 25 g svežeg kvasca
  • prstohvat šećera
  • 1 kašičica morske soli

Priprema

  1. Prvo pripremite testo za picu: u posudu dodajte vodu i brašno pa pomešajte. Zatim dodajte kvasac, šećer i so pa desetak minuta mesite testo rukama. Kada završite, testo dodajte u neku posudu i prekrijte folijom i ostavite da tako stoji 1-2 sata. Potom podelite na 4 porcije, oblikujte u loptice, prekrijte krpom i ostavite 45 minuta da naraste.
  2. Rernu zagrejte na 250°. Testo izravnajte oklagijom pa položite na pleh obložen papirom za pečenje. Zatim pecite bez nadeva 8-15 minuta dok ivica ne poprimi braonkastu boju.
  3. U posudi marinirajte rukolu, maslinovo ulje, balzamiko sirće, so i biber.
  4. Odmah nakon pečenja picu obložite pršutom i rukolom pa dodajte nekoliko kapi marinade.

Savet Džulijana Kutosa: što testo duže zri to je bolji ukus pice. Obavezno pecite na najvišoj temperaturi.