Active Beauty
Recept: Powersalata sa bulgurom i orasima

Za energiju.

Recept: Powersalata sa bulgurom i orasima

Treba vam energije?

Vrijeme pripreme: 40 minuta

Sstojci za 6 osoba (ili kao glavno jelo za 4 osobe):

  • 225 g bulgura
  • 100 g oraha
  • 80 g med od akacije
  • 2 kašike maslaca gi
  • 200 g grožđa (bez koštica)
  • 1 šaka spanaća
  • 200 g sira sa plavom plesni
  • 1 luk
  • so
  • biber

Priprema:

1. Luk isecite na tanke kolutove. Maslac gi otopite u tiganju pa na njemu na slaboj vatri karamelizujte luk oko minute. Bulgur kuvajte u dvostrukoj količini vode oko 10 minuta pa na kraju dodajte luk, posolite i ostavite da se ohladi.
2. Kad se bulgur sasvim ohladi, dodajte orahe i grožđe. Med po potrebi rastopite, uronivši ga u toplu vodu pa ga prelijte po salati.
3. Sir sa plavom plesni isecite na komadiće pa ga dodajte u salatu zajedno sa spanaćem. Začinite solju i biberom.

Savet: Vreme žetve: salata sa svežim grožđem – sezonsko zadovoljstvo.

O bulguru

O proizvodu:
Bulgur, poparena tvrda pšenica, omiljena je namirnica na Bliskom istoku. Poznat je kao sastojak tabule, libanske salate sa peršunom i paradajzom. Bulgur sadrži visok procenat vlakana i vitamina pa je jako zasitan.

Priprema:
Najbrže se priprema ako ga pripremamo kao pirinač, a jede se kao prilog ili u salatama. Prijatnog je orašastog ukusa pa je zbog toga pogodan i za pravljenje slatkih suflea.