Menu

Srnetina sa kriškama od jabuke i ječam sa bundevom

Za goste samo najbolje.

Home » Užitak » Hrana i recepti » Srnetina sa kriškama od jabuke i ječam sa bundevom - 11.2018

Srnetina sa kriškama od jabuke i ječam sa bundevom

Sastojci za 4 osobe:

Za karamelizovane jabuke:

• 4 male crvene jabuke
• 2 kašike limunovog soka
• 2 kašike šećera
• 1/2 kašike listova majčine dušice
• 1 kašika putera

Za slatko kiseli sos:

• 2 kašike sirupa od zove
• 2 kašike sosa u prahu za pečenja
• 1 supena kašika balzamiko sirćeta
• 200 ml vode
• 100 ml šlaga
• so, biber iz mlina

Za šniclu od srnetine:

• 8-12 srnećih šnicli oko 50 g svaka
• 1 kašičica soli, biber iz mlina
• 1 kašika butera ili topljenog maslaca

Za ječam sa bundevom:

• 1 češanj belog luka
• 1 luk
• 400 g bundeve
• 1 kašika putera
• 250 grama ječma
• 1 kašičica zrna korijandera
• 3 grančice od majčine dušice
• 200 ml belog vina
• 700 ml bujon supe
• 100 g sira (na primer, Gruiere), narendano
• so, biber iz mlina

Priprema:

1. Za karamelizovani sos iseći jabuke na 12 komada sa sokom od limuna šećerom i majčinom dušicom izmešati. Maslac otopiti i u njemu jabuke karamelizovati oko 4 minuta.
2. Za sos, promešajte sve sastojke u posudi uz pomoć ručne mutilice. Prokuvajte i ostavite oko 2 minuta da se krčka. Ostavite jabuke i sos sa strane.
3. Za ječam od bundeve, izgnječite beli luk, fino iseckajte luk. Oljuštite bundevu i iseckajte na fine kocke. Zagrejte maslac u sudu. Dodajte beli luk, luk, ječam i korijander i kratko dinstajte. Dodajte grančicu majčine dušice. Dodajte vino i bujon, prokuvajte na srednjoj jačini uz povremeno mešanje u trajanju od 30 minuta. Dodajte kocke bundeve i kuvajte zajedno oko 15 minuta sve dok mešavina bundeve i ječma ne postane kremasta. Dodajte sir, so i biber.
4. Šnicle posolite i pobiberite. U tiganju za pečenje, maslo zagrejati i pržite meso u porcijama sa obe strane oko 2 minuta. Trebalo bi i dalje biti crveno iznutra.
5. Zagrejte sos i jabuke. Poređajte šnicle i ječam na tanjire, ukrasite sa kriškama jabuke i eventualno garnirajte sa grančicama majčine dušice.

dmBio lista za kupovinu

dm Bio Sirovi šećer od šećerne trske, 1 kg
dm Bio Sok od limuna, 200 ml
Herbaria Nebo na zemlji – mešavina začina za pečenje, 100 g
dmBio Sirće Condimento Bianco, 500 ml
dmBio Ghee topljeni maslac, 180 g
dmBio Bujon od povrća, 290 g

 

Prema gore
OKViše informacija