Active Beauty
Supa od kadifice

Pravo iz prirode.

Supa od kadifice

Iz leje ili sa livade pravo na šporet. Kuvanje sa svežim sastojcima – pravo iz prirode.

Kadifica cveta u junu, a dostupna je već u maju, ako se uzgaja u staklenicima. Postoje različiti ukusi, u zavisnosti od sorte: Tagetestenuifolia ima citrusan ukus, filifolia podseća na slatki koren, a lucida se u kulinarstvu rado koristi umesto peršuna. Oprez: nisu sve sorte jestive.

Sastojci za 4 osobe:
suppe mit studentenblumen

  • 1/2 kg paradajza
  • 2 crna luka i 2 čena belog luka (po jedan za pečenje)
  • 3 zrna bibera
  • 4 karanfilića
  • 1 kašičica kima
  • 5 zrna korijandera
  • 2 kašike suncokretovog ulja
  • 1 lovorov list
  • so
  • 12 kadifica
  • 4 kašike creme fraîche-a

Priprema:

  1. kuvajte paradajz sa jednom glavicom crnog luka i jednim čenom belog luka. Kada se paradajz raspukne, mikserom napravite pire. Dodajte vodu po potrebi.
  2. usitnite biber, karanfilić, kim i zrna korijanderau avanu. Po potrebi dodajte vode, sve umešajte u umak.
  3. sitno isecite jedan crni luk i jedan čen belog luka, a zatim dinstajte na ulju, dodajte umak i lovorov list, pa pustite da se skuva uz stalno mešanje. Dobro posolite, isključite šporet i dodajte cvetove kadifice. Zatim obogatite ukus dodavanjem kašike creme fraîche-a.

Savet: važno je da pripazite na to da ne kuvate i listove cvetova jer će supa poprimiti gorak ukus.