Menu

Recept za zeleni gaspaćo

Savršeni obrok za toplije dane.

Home » Užitak » Recept za zeleni gaspaćo - 04.2017

Egzotičnu notu ovom jelu daju korijander i med.

Sastojci za 4 porcije
Gazpacho

  • 1 veliki krastavac za salatu
  • 6 komada žutog paradajza srednje veličine
  • 2 mlada luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 veza korijandera
  • 60 ml sirćeta
  • 60 ml maslinovog ulja + malo za dresing
  • 80 g semenki suncokreta
  • 1/2 zelene čili papričice
  • morska so
  • sveže mleveni crni biber
  • 1 kašičica meda ili šećera (po želji)

Priprema

  1. krastavac iseckajte na komade, a jednu šaku ostavite sa strane za ukrašavanje. Paradajz nasecite na četvrtine, očistite mladi luk i oljuštite beli luk.
  2. krastavac, paradajz, mladi luk, beli luk, korijandar, sirće, ulje, semenke suncokreta i čili mešajte u mikseru dok se smesa ne pretvori u glatki pire. Posolite i pobiberite. Prema želji dodajte med ili šećer i pustite da odstoji najmanje 30 minuta u frižideru.
  3. čorbu ukrasite krastavcima, dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja i tako poslužite.

Preporuka: umesto žutog paradajza možete iskoristiti crveni, ali imajte na umu da će vam zbog toga čorba biti nešto manje zelena. Za pripremu varijante za vegane izostavite med.

Prema gore
OKViše informacija