Menu

Šareni slatki krompirići

Boje na vašem stolu.

Home » Lepota » Šareni slatki krompirići - 12.2016

Ovi šareni krompirići mogu vam pružiti puno nutritivnih vrednosti.

genuss-essen-29-ab_2016-10
  • so
  • 3 slatka krompira
  • 1 crvena i 1 žuta paprika
  • 1 avokado
  • 1 čili papričica
  • ½ struka korijandera
  • 240 g crnog pasulja iz konzerve
  • 50 g kukuruza iz konzerve
  • 300 g kisele pavlake
  • biber
  • sok pola limete
  • 2 kašike crnog susama

Priprema

  1. blago posolite vodu, pa prokuvajte. Prepolovite slatki krompir i kuvajte oko 20 minuta. Rernu prethodno zagrejte na 180 °C pomoću funkcije kruženja vazduha (200 °C donje/gornje zagrevanje).
  2. izvadite krompir iz vode i pecite u rerni na srednjoj rešetki 10 minuta.
  3. za to vreme prepolovite žutu i crvenu papriku, odstranite semenke i isecite je na kockice debljine 0,5 cm. Očistite crveni kupus i isecite ga na sitne trakice. Prepolovite avokado, izvadite košticu i isecite meso na komade veličine 0,5 cm. Isecite čili papričicu na tanke kolutiće. Sitno isecite listiće korijandera. Ocedite pasulj i kukuruz.
  4. podesite rernu na zagrevanje na 250 °C, pa grilujte oko 10 minuta i pritom često proveravajte kako ne bi zagorelo. Ostavite da se malo ohladi, pa isecite na dve trećine.
  5. krompir punite kiselom pavlakom i poslužite sa crnim pasuljem, kukuruzom, komadima avokada, paprike i crvenim kupusom. Posolite i pobiberite, pospite sokom limete i poslužite sa seckanim korijanderom i crnim susamom.

Slatki krompir ne sadrži gluten i veganski je proizvod, pa se smatra pravom vitaminskom bombom.

Prema gore
Koristimo kolačiće radi optimalnog prikaza webstranice. U postavkama svog browsera možete deaktivirati korištenje kolačića.OK