Menu

Saveti za čistu kožu

Umirujuća sredstva za kožu.

Home » Lepota » Nega » Saveti za čistu kožu - 11.2018

Uvećane pore, nečistoće i crvenila mogu ponekad da nerviraju. Pravilna nega opušta – ali ne samo kožu.

Crvenilo

Naročito ljudi sa osetljivom kožom često primećuju: kod konzumiranja ljute hrane, ili prilikom upotrebe proizvoda za negu kože koji im ne odgovaraju ili pod stresom, da se javlja crvenilo kože. Krivac za sve tipove crvenila kože je preosetljivost krvnih sudova. Kada se krvni sudovi brzo prošire, krv se podiže na površinu i na taj način dovodi do toga da se koža zacrveni. Uobičajeno je da se ubrzo stanje smiri, ali pod određenim okolnostima to se može pretvoriti u stalno crvenilo kože, koje je potrebno tretirati od strane dermatologa.
Crvenilo se može pogoršati izlaganjem pod uticaj UV zračenja, određenom hranom, zagađenim vazduhom koji nas okružuje, učestalim konzumiranjem kafe, ali i genetskim faktorima na koje se ne može uticati ili ih kontrolisati kao i starosnom dobi. Prolazno crvenilo kože, koje se javlja tokom stresnog perioda, može se dobro kontrolisati uz ispravnu negu kože.

Ovo pomaže protiv crvenila:

  • tuširanje mlakom vodom i pranje lica mlakom vodom
  • koristiti blago sredstvo za čišćenje kože
  • koristiti proizvode za osetljivu kožu
  • ne menjati preterano često proizvodnu liniju za negu kože
  • uvek naneti zaštitu za lice protiv UV zračenja
  • izbegavati ljutu, začinjenu, ili toplu hranu
  • smanjiti konzumiranje alkohola i kafe

Umirujuće. „Sensi-bel“ DelicateNight Care – Noćna krema od dr. Med. Belter preko noći eliminiše crvenilo i iritaciju i dovodi kožu u ravnotežu.

Podrška. Zeleni čaj Superfood-Extrakt Bio, pomaže jačanju prirodne zaštitne barijere kože. Pored toga, Bio Skinfood maska od: Végane daje koži vlažnost i smanjuje crvenilo.

Proširene pore

Pore su kanali lojne žlezde. Ako proizvode mnogo sebuma, kanal je blokiran, sebum se nagomilava i pore se šire. Pošto se pora proširi, ona se ne skuplja više. Uz pomoć redovnih profesionalnih tretmana lica i sa odgovarajućim preparatima za negu, može se sprečiti da se pore dodatno uvećavaju. Čak iako pore nije moguće trajno suziti, mogu se barem vizuelno smanjiti. Posebni proizvodi izbalansiraju nejednakost kože i pomažu da koža deluje ravnomerno.

Sprečiti zapušavanje pora se sprovodi na taj način, tako što se temeljno očisti lice ujutru i uveče, koristeći redovne pilinge i dermatološkim čišćenjem lica od strane kozmetičara. Takođe mogu da pomognu i maske za čišćenje lica, koje stimulišu cirkulaciju krvi u koži i time sprečavaju preterano izlučivanje viška sebuma. Ali pazite! Iako je čišćenje neophodno, ako ste previše intenzivni i previše agresivni na tom putu održavanja nege lica, postoji rizik da se koža isuši, tada lojne žlezde rade još intenzivnije i na taj način se postiže suprotan efekat. Iz tog razloga, i ovde važi pravilo: sve sa merom i ciljano!

Oplemeniti. Minimizer za pore od Judith Villiams smanjuje uočljivost pora; Mat završetak takođe kontroliše presijavanje kože.

Valjajući. 540 igala u Microneedle Roller – roler od Svenja Valberg uspeva od kože da odvoje izumrle epiderme kože. Nakon toga, proizvodi za negu kože bolje prodiru u kožu.
Pore se smanjuju ukoliko se podstiče prirodno lučenje sebuma.

Nečista koža

Svi imaju bubuljice i mitisere. Međutim, ako je koža sklona upalama i nečistoćama, onda je reč o nečistom tipu kože. Masna koža, bubuljice i mitiseri se javljaju u dužem vremenskom periodu. Masna koža i kombinovani tip kože posebno su podložni upalama, međutim pod uticajem hormona, stresa ili nezdrave ishrane, i drugi tip kože može imati iste probleme.

Najčešće je u pitanju T-zona na licu, ali i na leđima i dekolteu, to je deo gde se stalno javljaju nečistoće. Osim temeljnog čišćenja – koje je poželjno ujutro i uveče sa proizvodima za nečistu kožu – takođe redovno je potrebno menjati svoju jastučnicu i peškir za lice kako biste izbegli skupljanje bakterija. Savet koji je skoro svima poznat a stvarno ga je potrebno i slediti: Ne cedite bubuljice! Tako da bubuljica ne nastavlja sa upalnim procesom i da bi ste se još uvek osećali prijatno u svojoj koži, jednostavno prekriti krivca svoje nesigurnosti kada ste u pokretu.

Specijalne olovke za prekrivanje sadrže zaštitne supstance koje mogu izazvati brže zarastanje bubuljice. Kako se koža ne bi isušila i kao posledicu toga lučila još više sebuma, važno je i kod masne kože da koristite negu sa dovoljno vlage.

Čišćenje. Ako je koža već iritirana, treba pribegavati proizvodu koji ima u svom sastavu sastojke za nežno čišćenje kože, kao primera radi uz pomoć 3 u 1 Mizellen-voda za čišćenje lica od nečistoća od Garnier-a. Mizellen voda za čišćenje lica uklanja šminku i višak sebuma bez jakog trljanja kože.

Zračenja. Visiblyclear Anti-Akne olovka od Neutrogena za terapiju upotrebom svetla pomaže u ciljanom tretmanu protiv bubuljica. Crveno svetlo smanjuje zapaljenje, a plava svetlost suzbija bakterije koje su uzroci za nastanak akni.

 

Prema gore
OKViše informacija