Menu

Savršena supa

Supice koje sami možete napraviti

Home » Užitak » Wellness » Savršena supa - 10.2016

Supe vas greju iznutra. One su zdrave i predstavljaju užitak koji se jede kašikom i koji ne morate pripremati u kancelariji.

Supa sa sirom i brusnicama u vinskom sirćetu

genuss-meindm-1-header-ab_2016-08

Sastojci za 4 osobe. 250 g svežih brusnica 50 g šećera 2 kašike crvenog vina 1-2 kašike vinskog sirćeta 1 glavica luka 1 čen belog luka 4 kašike maslaca 2 kašike pšeničnog brašna 250 ml suvog belog vina 500 ml supe od povrća 200 ml mleka 200 g kačkavačja so sveže mleveni biber sveži origano za ukras

Priprema:

1. Dobro operite i osušite brusnice. Sipajte šećer i porto vino u lonac i kuvajte na umerenoj temperaturi do ključanja uz konstantno mešanje. Sklonite sa šporeta nakon 5-10 minuta i dodajte sirće po ukusu.
2. Crni i beli luk iseckajte na kockice i dodajte u zagrejan lonac u kome ste prethodno istopili dve kašike maslaca. Kratko propržite brašno, a zatim dodajte vino. Ostavite da se krčka još 2-3 minuta, dodajte supu i mleko i uz konstantno mešanje kuvajte još 10 minuta. Procedite kroz finu cediljku i vratite u lonac.
3. Zagrejte supu, dokuvajte po potrebi i dodajte supu od povrća ili kokošiju supu. Narendajte sir i postepeno ga dodajte u supu. Dodajte biber i so i sipajte u posude. Rasporedite brusnice po supi i preko svega toga pospite sveži origano.

Supa od crvenog kupusa i kokosa sa čipsom od susama

Sastojci za 4 osobe.

Sastojci za 4 osobe. 1 glavica luka 1 čen belog luka 2-3 cm svežeg đumbira 150 g celera 150 g cvekle 400 g crvenog kupusa 1 čili paprika suncokretovo ulje mleveni kim so sveže mleveni biber 2-3 kašike jabukovog sirćeta 600 ml supe od povrća 400 ml kokosovg mleka 8 listova Wan-Tan-testenine 1 belance 3-4 kašike crnog i belog susama Za ukras. 1 šaka svežeg bilja crni i beli susam

Priprema:
1. Očistite crni i beli luk, oljuštite đumbir, celer i cveklu. Sve iseckajte na kockice. Operite crveni kupus, izvadite tvrdu stabljiku i isecite kupus na trake. Operite čili papriku, isecite je na pola i iseckajte na sitno.
2. Crni i beli luk, đumbir, celer i čili stavite da se dinstaju u zagrejanom loncu sa kašikom ulja, dodajte cveklu i crveni kupus, seme kima, so i biber a nakon toga dodajte i jabukovo sirće, supu od povrća i kokosovo mleko. Ostavite da se krčka oko 25 minuta na tihoj vatri dok povrće ne postane meko.
3. Za to vreme raširite listove Vonton testenine, premažite ih belancem i pospite susamom. Pojedinačno ih stavljajte u zagrejan lonac sa uljem (oko 170°) i ostavite da se prže 2-3 minuta dok ne dobiju zlatno-braon boju. Osušite ih na kuhinjskom papiru, posolite i pobiberite.
4. Napravite pire od supe i procedite kroz finu cediljku.  Po potrebi prokuvajte još malo ili dodajte supu i začinite. Dodajte začinsko bilje koje ste prethodni iseckali.
5. Sipajte u tanjire za supu, pospite susamom, stavite začinsko bilje na vrh i servirajte sa čipsom od susama.

Za ljubitelje supa:

Musli. dmBio semenke suncokreta idealan su kao dodatak musliju, za pečenje ili Kao pikantni dodatak salatama.
Tofu. dmBio tofu natur blagog ukusa, ali široko primenljiv u kuhinji, npr. kao dodatak jelima sa mesom ili salatama, u supama ili u slatkim desertima.
Sos. dmBio komadi paradajza Natur. Intenzivni ukus obrađenog italijanskog paradajza. Idealno kao osnova za soseve u pastama, Aromatične supe ili kao dodatak pici.
Supa. Alnatura supa od paradajza bez dodatka kvasca. Jednostavno se priprema i uživaćete u Njenom ukusu.
Sok. dmBio sok od paradajza. Pažljivo odabrani paradajz sa morskom soli. Može se piti kao sok ili kao osnova za aromatične supe i soseve.
Povrće. dmBio sok od povrća. Harmonična kompozicija od pažljivo biranog povrća. Neverovatan ukus svežeg povrća –idealno kao osnova za supe i soseve.

To Go: Više

Saveti za kancelariju

Uživati u toploj supici u kancelariji? Što da ne. Ali kako? Imamo par ideja:

Poneti sa sobom. Skuvajte supu prethodno veče i sipajte je u teglu ili u flašu koja se dobro zatvara. Možete koristiti i plastične činije za poneti. Obratite pažnju na to da li te plastične linije dobro zatvaraju tako da ništa ne iscuri iz njih.
junge Frau schlürft einen cremige Suppe

Zamrznuto. Možete sipati supu u kesu za zamrzivač i jednostavno je zamrznuti. Izvadite je ujutro iz zamrzivača i ponesete sa sobom na posao. Do podneva će se postepeno otapati, a zatim treba još samo da je zagrejete i uživate.

junges Pärchen ist eine Suppe draußen im Freien

Sveže. Ako želite da imate sveže pripremljenu supu, uzmite duboko smrznuto povrće i uz pomoć blendera napravite hranljivu supu.

Miso.  Miso supa u podne bez puno muke? Miso pastu, naredane tikvice i šargarepe sipajte u teglu, eventualno dodajte još par zdravih klica, i ponesite sa sobom na posao. Kada dođe vreme ručka, prelijte sve to vrelom vodom i dobro promešajte. Miso supa je spremna za uživanje.

Podeli
Prema gore
Koristimo kolačiće radi optimalnog prikaza webstranice. U postavkama svog browsera možete deaktivirati korištenje kolačića.OK