Menu

Sufle od ovsa

Ponekad nije mnogo potrebno za pripremu savršenog deserta.

Home » Užitak » Sufle od ovsa - 02.2017

Ovsu se pripisuju brojne odlike, a među njima se svakako nalazi i podatak da obiluje brojnim mineralima. Ova vrsta žitarice ne sadrži gluten, lako se vari i može se pripremati na različite načine. Predstavljamo vam recept za pripremu senzacionalnog suflea.

Sastojci za 4 osobe:
Hirseauflauf

  • 250 g ovsa
  • 1 prstohvat soli
  • 3 jajeta
  • 50 g šećera
  • vanilin šećer
  • 50 g čokolade za jelo i kuvanje
  • 1-2 jabuke
  • 5 kašika marmelade od kajsija

Priprema:

  1. jabuku isecite na tanke kriške i nasecite čokoladu.
  2. ovas kuvajte u dvostrukoj količini slane vode, pa ostavite sa strane da se dobro ohladi. Odvojite žumance od belanca, pa ga umutite i pritom postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Belance mutite sve dok sneg ne postane čvrst. Pomešajte ovas i krem od žumanaca, pa pažljivo dodajte sneg.
  3. pola smese dodajte u prethodno nauljen kalup, pa po površini rasporedite čokoladu, sitno seckanu jabuku i marmeladu. Prekrijte ostatkom smese od ovsa i pecite u rerni na 175° uz uključenu opciju kruženja vazduha.
Prema gore
Koristimo kolačiće radi optimalnog prikaza webstranice. U postavkama svog browsera možete deaktivirati korištenje kolačića.OK