Active Beauty
Salata od tortelina sa sušenim paradajzom i pinjolima

Sušeni paradajz nas asocira na leto

Salata od tortelina sa sušenim paradajzom i pinjolima

Ovaj recept za vegetarijansku salatu od tortelina koji su odlični za izlet, izaziva osećaj sitosti i izgleda odlično kada se služi u čaši.

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g tortelina sa tofuom
  • malo soli i bibera
  • 180 g sušenog paradajza u maslinovom ulju
  • 80 g pinjola
  • 1 veza bosiljka
  • 2 belog balzamiko sirćeta
  • 40 g sveže narendanog parmezana
  • 50 g zelenih maslina (npr. punjenih bademima)

Priprema:

1. Torteline kuvati 12 – 15 minuta u proključaloj slanoj vodi. Ocediti i ohladiti na sobnoj temperaturi. Za to vreme izvaditi paradajz ulja, pustiti da se ocedi i odstraniti suvišnu masnoću. Zatim paradajz narezati na trakice.

2. 6 kašika maslinovog ulja odvojiti za pripremu marinade pa pomešati sa balzamiko sirećem i dobro posoliti i pobiberiti. Sve sastojke za salatu, uključujući i čeri paradajz dodati u posudu i pustiti da odstoje najmanje 1 sat. Eventualno naknadno dodatno začiniti. Poslužiti sa prepolovljenim čeri paradajzom.

Preporuka: torteline možete poslužiti i sa dmBio sosom od paradajza.