Menu

Vesele rolice

Brzo i ukusno.

Home » Užitak » Vesele rolice - 12.2016

glücksrollenSastojci za 2 osobe

  • 80 g testenine od pirinča
  • 125 g tofua
  • biber
  • 4 kašike soja sosa
  • 1 šargarepa
  • 1 mali krastavac
  • 1 mango
  • ½ veza korijandera
  • ½ avokada
  • 1 crveni kupus
  • so
  • ½ kašičice kokosovog šećera
  • 2 kašike sirćeta
  • 2 kašike susamovog ulja
  • ½ čili papričice
  • 2 kašike ribljeg sosa
  • 8 kom. pirinčanog papira
  • 8 kašika majoneza
  • 2 šake klica mungo pasulja
  • 2 kašike crnog susama

Preporuka: uvek je važno da punjenje položite po dužini kako sastojci ne bi probijali pirinčani papir. 

Priprema

1. u posudi prokuvajte vodu, pa dodajte testeninu i kuvajte 5 minuta dok ne omekša. Tofu iseckajte na komadiće debljine 3 mm. Pobiberite i marinirajte u polovini soja sosa.
2. za to vreme operite šargarepu, oljuštite i isecite na tanke trake. Operite krastavac i isecite ga na tanke trake. Oljuštite mango i isecite ga na 3 mm debele trake.  Operite korijander, protresite da se osuši, pa otkinite listove i pola količine sitno isecite i dodajte u malu posudu. Ostatak listića ostavite sa strane. Avokado prepolovite, uklonite košticu, oljuštite, pa meso isecite na tanke trake. Tanko isecite crveni kupus. Trakice šargarepe dodajte u posudu i marinirajte u soli, šećeru i sirćetu. Ostatak sastojaka posolite.
3. zagrejte ulje u tiganju, pa brzo ispecite tofu. Ocedite testeninu. Operite čili za pripremu umaka, pa prepolovite po dužini, odstranite semenke i sitno isecite.  Ribu i ostatak soja sosa dodajte u posudu sa korijanderom. Dodajte i čili, pa sve dobro promešajte.
4. pripremite rolnice od pirinačnog papira jednu za drugom. U tiganj dodajte malo mlake vode i ostavite papir na oko 10 do 15 sekundi da omekša (ne bi trebalo previše da omekša).  Položite na čistu površinu (ravan tanjir) i za svaku rolnicu po dužini rasporedite oko 20 g testenine (slažite kao da slažete wrap-sendvič). Po ukusu začinite majonezom, pa preko testenine dodajte malo trakica šargarepe, krastavaca, kupusa, avokada, tofua, manga, klica mungo pasulja, kao i listića korijandera. 
5.papir prvo sa gornje i donje strane nežno preklopite preko sastojka. Potom savijte sa leve strane i pravilno zarolajte udesno. Krajeve rolnica odsecite. Rolice uspravno poređajte u posudu, otvorenog kraja okrenutog nagore, ukrasite crnim susamom i poslužite.

Preporuka: ako želite vegansku varijantu, izostavite riblji sos i majonez. Rolnice možete da ponesete i na posao.

Prema gore
Koristimo kolačiće radi optimalnog prikaza webstranice. U postavkama svog browsera možete deaktivirati korištenje kolačića.OK