Menu

Zavese na oku

Serumi za duže i veće trepavice.

Home » Lepota » Nega » Zavese na oku - 10.2016

Uz pomoć samo jednog trika, trepavice se produžavaju i ima ih više. To je to. Lash Booster i serumi za trepavice rade to na svoj način.

Šta sve do sada niste probali. Specijalne maskare i veštačke trepavice, uvijač za trepavice i dodatke. Naravno, sve to pomaže i trepavice su duže i gušće. Na kratko. Do sada nije postojalo trajno rešenje. Sada postoji. Relativno novo otkriće: Serumi za trepavice ili Lash Booster, kako ih takođe nazivaju.  Oni mogu da reše problem sa trepavicama na duže staze. Serumi za trepavice u principu funkcionišu na dva nivoa: Oni stimulišu rast novih trepavica i čine da njihov koren bude gušći. Produžava se takođe i faza rasta trepavica.

Kako to funkcioniše ?

Krenimo od toga da je životni vek trepavica od tri do pet meseci. Nakon toga one otpadaju. U većini slučajeva na njihovom mestu odmah izrastaju nove trepavice. Na to morate čekati obično dva meseca. Redovnom upotrebom seruma za trepavice, stimuliše se njihov rast, a sama faza rasta se produžava. Trepavice ne otpadaju tako često i postaju sve gušće. Produženje faze rasta trepavica utiče i na njihovo umnožavanje.

Održivo rešenje

Serum za trepavice se po pravilu nanosi uveče na spoljne trepavice da bi direktno uticao na folikul dlake trepavica i da bi pri tom mogao da deluje na koren dlake koji se tu nalazi. Aktivni sastojci koji se nalaze u ovom serumu su prvobitno korišćeni za lečenje očnih oboljenja. Prvi rezultati su vidljivi posle četiri do osam nedelja. U zavisnosti od proizvoda, u serumima se mogu naći sastojci koji neguju i oni koji hidriraju. Razlikuju se od brenda do brenda, ali su to najčešće peptidi, vitamini i druge hranljive materije. Pantenol (vitamin B5), na primer, hidrira i pruža trepavicama sjaj, dok biotin (vitamin B7) čini trepavice jačim i sprečava njihovo otpadanje. Hijaluronska kiselina je zadužena za gipkost trepavica i njihov zdrav izgled. Sve to ima jednu malu manu: Kada prestanete sa upotrebom seruma, trepavice se vraćaju u svoje prvobitno stanje.

Od čega se sastoji trepavica?

Na koji se još način mogu negovati trepavice i kako se može smanjiti njihovo otpadanje?Više

Savet 1:Temeljno i nežno uklonite maskaru pre odlaska na spavanje da se trepavice ne bi lomile. Obrišite oči tuferom od vate koji ste natopili sredstvom za skidanje šminke na očima i trljajte u jednom pravcu. Neka sredstva za skidanje šminke sa očiju sadrže negujuće sastojke koji sitne dlačice na oku dodatno ojačavaju.
Savet 2: Svako ko ima osetljive trepavice i oči ne bi trebalo da upotrebljava vodootpornu maskaru.
Savet 3: Maskaru treba menjati na svakih šest meseci od otvaranja.  U suprotnom se na četkici mogu umnožiti bakterije. To može dovesti do zapaljenja oka. Otpadanje trepavica često je posledica toga.
Savet 4: Ne čupati trepavice i ne trljati oči. Prilikom uklanjanja grudvica od maskare, obično se izgubi nekoliko trepavica.
Savet 5. Vazelin. Pre nego što krenete na spavanje ili u toku dana, štapićem za uši možete naneti tanak sloj vazelina na gornje trepavice. Vazelin oblaže trepavice i štiti ih od isušivanja i drugih štetnih uticaja okoline. Na taj način trepavice dobijaju neophodnu hidrataciju, što ih čini jačim i zdravijim.
Savet 6. Koristite prirodna ulja: Ona deluju kao prirodni regenerator za trepavice tako što stvaraju zaštitni sloj na svakoj trepavici posebno. Uveče treba preći preko trepavica parčetom vate natopljenim uljem. Na vrhu liste hranljivih materija nalaze se maslinovo ulje, vitamin e, ricinusovo ulje i kokosovo ulje.
Savet 7. Stavite prajmer na trepavice: Stavljanje prajmera koji sadrži keratin se posebno dobro pokazalo. On štiti i jača trepavice.

Prema gore
Koristimo kolačiće radi optimalnog prikaza webstranice. U postavkama svog browsera možete deaktivirati korištenje kolačića.OK