Active Beauty
Plava senka za oči: moderna šminka za zimu

Plavooke

Plava senka za oči: moderna šminka za zimu

Plavi Beauty-Look iz devedesetih godina doživljava svoj comeback i savršeno odgovara hladnom godišnjem dobu. U kombinaciji sa šljokicama i pravom podlogom, plava senka za oči deluje veoma elegantno i predstavlja idealnu šminku za žurke.

Plava senka za oči: Evo kako da je nanesete

Pošto je izgled očiju taj koji pobuđuje pažnju, ostatak šminke bi trebalo da bude suptilan. Ravnomeran ten obezbeđuju BB ili CC krema. Iscrtajte i obojite usne olovkom koja najviše odgovara boji vaših usana. Sjaj za usne obezbeđuje sjaj i volumen. Blago naglasite obrve olovkom za obrve i začešljajte ih nagore koristeći gel za obrve.

Korak po korak do zimske šminke za žurke  

Da bi šminka dugo trajala, nanesite podlogu na ceo kapak i pustite da se osuši. Prajmer obezbeđuje da plava senka za oči izgleda još punije. Nanesite svetloplavu senku za oči na pokretni deo gornjeg kapka duž donje ivice trepavica i dobro blendirajte. Tamnoplavom senkom za oči naglasite pregib i spoljašnji ugao oka. Najzad, tamnoplavim kajalom nacrtajte mačije oko. Takođe, povucite ajlajner duž donje ivice trepavica i unutrašnjeg ugla oka. Natapkajte prajmer sa šljokicama na pokretni deo gornjeg kapka, prstom pažljivo nanesite šljokice i pustite da se osuše. Zatim na trepavice nanesite bogati sloj tamnoplave maskare. Na još vlažne vrhove trepavica četkicom za senku za oči nanesite još šljokica. I na kraju naglasite luk obrva srebrnim hajlajterom. Sprej za fiksiranje obezbeđuje dugo trajanje.
 

Koja plava senka pristaje raznim bojama očiju?

Uz plave oči trebalo bi da koristite akvamarin. Zelenim očima posebno dobro pristaje kraljevskoplava. Smeđe oči će optimalno biti naglašene kobaltom i/ili ponoćnoplavom.