Active Beauty
Tri igre za doček Nove godine s decom

Žurka s decom

Tri igre za doček Nove godine s decom

I deca žele da prisustvuju dočeku Nove godine – samo u većini slučajeva ne mogu dugo da ostanu budna. Međutim, uz ove ideje, novogodišnja noć postaje pravi hit za decu.
Žurka koja traje do jutra: to je za mnoge mlade roditelje u novogodišnjoj noći stvar prošlosti. Jer čim dođe beba, proslava Nove godine se menja za odrasle širom sveta.
 
Ne brinite, i s decom možete da dočekate Novu godinu uz žurku. Uz nekoliko saveta i trikova, doček Nove godine postaće pravi vrhunac večeri – za vas i vaše najmlađe! Deca vole proslave, ne samo za rođendan. Zbog toga dočeku Nove godine opušteno možete da pristupite svečano. Obucite nešto naročito šik ili neka se cela porodica obuče po nekom određenom motivu. I onda? Onda je vreme za slavlje!

 

Doček Nove godine s decom: Šta jesti?

Stavite na sto nešto posebno – nešto čega inače nema. Dobre su i tortilje koje svako može da filuje kako želi – vegetarijanci, na primer, kukuruzom, paprikom, paradajzom ili krastavcima, ukrašene jogurtom i svežim sirom ili fetom. Za sve koji jedu meso, od pečenog do mlevenog mesa, sve je moguće.
 
Ako želite da se kroz zajedničko kuvanje povežete s decom: pica koju sami pravite je za to najbolji izbor. Možete unapred da pripremite testo, a onda zajedno s decom da ga izvaljate, da pripremite sos od paradajza i prekrijete picu po želji i raspoloženju. Hm, to će sigurno svima da se dopadne!

 

Doček Nove godine s bebom i malom decom: Na šta da obratite pažnju?

Doček Nove godine, posebno s malom decom i bebama, bilo bi bolje da organizujete u zatvorenom prostoru. Jer, buka pirotehnike i zagađenje česticama od vatrometa mogu da budu štetni po zdravlje mališana. U suštini važi pravilo: što je dete manje, to ćete manje morati da brinete o tome kako da organizujete veče. Beba će teško da izdrži budna do ponoći. Možda će jednom da se probudi za podoj, ali neće da primeti gužvu i vrevu napolju.   
 
Možda vi ili vaš partner u ranim večernjim satima možete da napravite mali vatromet ispred kuće ili da jednostavno zapalite nekoliko prskalica, dok vaše dete sve udobno posmatra s prozora. Nešto starija deca raduju se nekoj akciji za doček. Zbog toga smo pripremili nekoliko ideja i predloga za nezaboravno lep doček s decom:

Tri igre za doček Nove godine sa decom

1. Kesice za odbrojavanje

Kesice za odbrojavanje su podjednako uzbudljive kao i kinder jaja – samo bez čokolade. Pripremite četiri papirne kesice, na kojima ćete da napišete različito vreme, s početkom od 20 sati. Na sledećoj napišite 21, onda 22 i na kraju 23. Svaku kesicu napunite idejama za male aktivnosti za veče, koje bi trebalo da skrate vreme deci dok čekaju ponoć. Na svaki pun sat oni smeju da otvore svoju kesicu. Možete u njih da stavite karte, CD sa pesmama za decu za žurku ili jednokratnu kameru – za najlepše snimke večeri.


2. Vremenska kapsula

Ko se usuđuje da pogleda u prošlost, a ne u budućnost? Vremenske kapsule su idealne za ovo: svako na maloj cedulji treba da napiše nešto čega se posebno seća iz prošle godine, a na drugoj ceduljici šta želi u sledećoj godini (ili dobre novogodišnje odluke). Ko još ne ume da piše, diktira to roditeljima ili crta sliku uz to. Onda se sve ceduljice stavljaju u kutiju od cipela ili teglu s poklopcem. Sledeće godine za doček možete svi zajedno da pogledate šta je vaša porodica prethodne godine poželela i šta se od toga obistinilo.


3. Prestani da igraš

Plesanje jednostavno ide uz doček Nove godine. Posebno omiljeno kod dece jeste: Prestani da igraš. Pustite omiljenu muziku svoje dece i u željenom trenutku pritisnite pauzu. U tom trenutku sva deca koja su do sada igrala moraju da se zalede – ko se pomeri ili padne, ispao je. Što ima više igrača, to je ova igra zabavnija.