Active Beauty
Promena godišnjeg doba: Šest predloga za prolećnu dekoraciju 2023.

Prolećno raspoloženje

Promena godišnjeg doba: Šest predloga za prolećnu dekoraciju 2023.

Trebalo bi da izgleda lepo i da bude brzo – a dobro bilo da ne košta mnogo ili da čak bude besplatno. Nova dekoracija stana u svakoj sezoni – nije dobra za naš novčanik, a nije ni posebno održiva. Sjajno bi bilo da prolećna dekoracija za 2023. bude spoj praktičnosti i jednostavnosti.

U ukrašavanju se traži kreativnost

Umesto da svake godine gomilate najnoviju dekoraciju za stan, bilo bi dobro za najpre bacite pogled na postojeće zalihe dekoracije. Jer često stari predmeti mogu da se upotrebe na potpuno novi način. Na primer, kako bi bilo da saksije za balkon i terasu napravite od starog posuđa? Ili da cveće stavite u teglu od začina i marmelade? A ako to mora da bude sasvim nova dekoracija, ovde ima smisla fokusirati se na bezvremenost, tako da novine uvek mogu da se predstave na drugačije načine u budućnosti.

Šest jednostavnih trikova za vašu prolećnu dekoraciju 2023.

Promena boje

Korišćenjem boja, prostorije mogu da dobiju potpuno nov izgled. Međutim, umesto da na sve zidove nanesete novi sloj boje, male i suptilne intervencije prave veliku razliku – na primer, zamena jastučnica na kauču. Dok su prijatni materijali i prigušeni tonovi glavni tokom hladne sezone, prolećna dekoracija 2023. fokusira se na svetle boje i lagane materijale, kao što su viskoza, lan ili pamuk. Uostalom: presvlake možete lako da napravite sami i to bez mašine za šivenje. Odgovarajuća uputstva možete da pronađete na blogovima na temu „uradi sam“.

U punom cvatu

Da, nije nikakva tajna da sa svežim cvećem odmah unosimo proleće u dom. Rasporedite nekoliko ljutića, lala i anemona (sada im je sezona) u prozirne vaze – možete lepo da ih grupišete. Međutim, zašto da ne isprobate nešto potpuno novo? Na primer, da procvale grančice stavite u tegle. U posude stavite različito cveće i napunite ih vodom. Vodite računa o tome da ne nastanu mehurići vode – samo tako cvetovi ostaju raskošni. Savet: Cvetovi s gustim glavama, kao što je ljutić, deluju najbolje kao prolećna dekoracija.

Mirisne sveće

Čim posle duge zime prvi put osetimo miris cveća ili citrusne arome – odmah znamo: Stiglo je proleće! Ovaj osećaj može lako da se prenese u dom pomoću mirišljavih sveća. Najbolje je iskombinovati različite arome – ruža se savršeno uklapa s narandžom ili nijanse jasmina s limunom. Postavite sveće na podlogu i udahnite proleće uz šolju čaja i dobru knjigu.

Papirna dekoracija

Od diskretno male do upadljivo velike, od jednobojne do razigrane, u pastelnim nijansama ili drečavim bojama – papirna dekoracija nije samo rado viđen gost na letnjim venčanjima. Naročito u proleće, raznobojne zavese donose razigranost u dnevnim sobama – kao moderna dekoracija za Uskrs ili lepe draperije na prozorima. Ako želite da i sami budete kreativni: na YouTubeu možete da pronađete brojna uputstva po principu „uradi sam“.

Prirodni elementi

Prolećna dekoracija za 2023. koristi pretežno prirodne materijale kao što su drvo, kamen ili sušeno cveće. Njima se pridružuju mali ukrasni predmeti od gline i porcelana, a pre svega ptice i pečurke kao i prirodna vlakna najrazličitijeg oblika. Visoko mesto zauzima i ratan, koji se ove godine prezentuje u novom i modernom svetlu. Prirodna dekoracija je u svako godišnje doba pravi džoker, a u proleće ona unosi u dom pravu meru svežine i udobnosti.

Upijte sunce i budite srećni

„Lass die Sonne rein!“ („Obasjaj se suncem!“) – grupa Die Fantastischen Vier nas je još pre 20 godina animirala da ostavimo brige iza sebe i da se prepustimo snazi sunca. I naravno, bili su u pravu: U međuvremenu, brojne studije su pokazale da se lučenje hormona sreće serotonina pojačava čim naše telo dođe u direktan kontakt sa sunčevom svetlošću.
Dakle, treba da učinimo ono što nam savetuje hip-hop grupa: Jednostavno se smestite na osunčano mesto u stanu i opustite se! I ne zaboravite: koristite zaštitu od sunca!