Oslobodite se! Četiri saveta za hladnu metalik šminku

 

1.Ledenoružičaste usne

Olovka za usne ovde nije potrebna. Nanesite hladni svetloružičasti ruž na unutrašnju stranu usne i razmažite nežno trljajući donju o gornju usnu. Ovo stvara suptilne, prirodne „zamućene usne“ (blurred lips). Za poseban dodir, nanesite malo prozirnog sjaja za usne kako biste im dali sjajnu završnicu. 

 

2. Jarkoružičasti obrazi

Ružičasto lice sveže kao iz zimske šetnje lako može da se dočara odgovarajućim rumenilom. Mala količina pažljivo može da se nanese i na vrh nosa. Ovo čini da lice deluje zamrznuto. Konturisanje nije neophodno, ali zajedno sa sedefastosvetlucavim hajlajterom može da naglasi jagodice.

3. Sjajne oči

Rasporedite senku u mekom bakarnom tonu po celom kapku. Vrhovima prstiju ili finom četkom nanesite deo senke i na donji kapak. Za više 3-D-efekta, naglasite pregib tamnijom smeđom bojom. Izbegavajte oštre prelaze pomoću pufnaste četke. Nanesite maskaru samo na gornje trepavice. Povucite liniju sa srebrnim krejonom i sjajan izgled očiju je gotov.
 

4. Pernate obrve

Posebne obrve za specijalnu metalik šminku: izgled pernatih obrva savršeno ide uz celokupnu bajkovitu sliku. Lagano iscrtajte obrve olovkom za obrve. Zatim ih počešljajte gelom za obrve (obojenim ili prozirnim) prema liniji gde počinje kosa. Praktična stvar ovakvog izgleda? Obrve ne moraju da budu savršeno počupane da bi se postigao odličan rezultat.