Menu

Fitnes blog

Pokrenite se.

Home » Inspiracija » Fitnes blog - 02.2017

Ne možemo tvrditi da je surfovanje internetom sportska aktivnost. Ali može biti odskočna daska; motivacija potrebna kako bismo raspakovali strunjaču za jogu, seli na spravu za vežbanje ili obuli patike za trčanje. Trenutno su jako popularne internet stranice kao i profili na društvenim mrežama. Predstavljamo pregled stranica koje bi mogle da vam budu od koristi.

Joga koju ćete lajkovati

Lepa si baš takva kakva jesi. To je moto istaknut na stranici Nude Yoga Girl koji inspiriše. Isto važi i za fotografije autorke. Zahvaljujući umetničkim crno-belim snimcima, 25-ogodišnjakinja je postala jedna od omiljenih instagram blogerki koja ima oko pola miliona pratilaca. Iako se na fotografijama može videti u potpuno nagom izdanju, instagram je nije blokirao jer na fotografijama, koje sama obrađuje, zauzima takve poze da se ne vide „problematični“ delovi tela. Na svojoj stranici želi da spoji dve svoje strasti: jogu i fotografisanje i pritom da inspiriše ljude na to da osveste sopstveno telo.

Izvrsne fotografije i brojni joga položaji čekaju vas i na instagram stranici Talije Grejs Perez alias talia_sutra koja praktikuje jogu od svoje šeste godine. Preselila se iz Njujorka u Jerusalim, radi kao instruktorka joge, a svojim znanjem fascinira više od 200.000 pratilaca.

Stranice Keri Verna koja se predstavlja pod imenom Beach Yoga Girl, nisu u tolikoj meri umetničke, ali zato imaju oko milion fanova, zahvaljujući izazovima u izvođenju joge na otvorenom, na plaži i planinama. Svoje radove voli da začini prstohvatom humora. Tu je i stranica Rakel Braten, čije izveštaje o istoj temi popraćene sopstvenim iskustvima prati gotovo dva miliona ljudi. Švedsku autorku bestselera, motivacionu trenerku i međunarodnu instruktorku joge trenutno možemo da pratimo dok trenira pored mora i pritom da se divimo njenom stomaku koji postaje sve veći jer je Rakel trudna.

Austrijanka Ju Šneberger vodi blog Ju Yogi na kojem se bavi temama kao što su joga, ali i održivost, veganstvo ili radost življenja. Ova mlada grafičarka prisutna je i na instagramu.

Fitnes koji ćete lajkovati

U teretani, na traci za trčanje ili na košarci: Model brenda Victoria’s Secret Izabel Gular rado pokazuje kako je telo iz snova rezultat napornog rada. Na svom profilu na instagramu ova Brazilka predstavlja fotografije i kratke video-radove snimljene dok vežba koje deli sa gotovo tri miliona svojih pratilaca.

Njena koleginica na društvenim mrežama, Džejn Hana Bronfman, jaše, ide u ribolov, igra tenis ili trenira na tanjiru za balansiranje. Njen raznovrsni sportski program do sada je privukao više od 300.000 redovnih pratilaca.

And we back @brendanfallis Stop making me beg you to do this! I know you love it! #hbfit 🌊💙 #sundaysareforlovers

A photo posted by Hannah Bronfman (@hannahbronfman) on

 

Natali Urling deli svoje otkačene fotografije iz fitnes studija i sa hajking ruta, a radi se o autorki programa za fitnes – NuUFit u sklopu kojeg je napisala brojne motivišuće tekstove sa ciljem podsticanja žena na vežbanje.

Misti Koupland, solistkinja američkog baletskog teatra pod imenom mistyonpointe na instagramu objavljuje inspirativne fotografije plesa, a Meri Helen Bauers, takođe profesionalna plesačica, svoje treninge objavljuje na YouTube-u, na svom blogu, kao i na instagramu. Posebno je slatko što joj se na fotografijama u vežbanju pridružuje i njena mala ćerka.

 

Street style, #BalletBeautifulStyle ❤️ #BalletBeautiful #pointe #dance 📷 @michaelbeauplet

Ein von Mary Helen Bowers (@balletbeautiful) gepostetes Foto am

U Austriji trenutno raste popularnost stranica na instagramu Julije i Stefani Besler koje su pokazale da pločice na stomaku mogu dobro da izgledaju i na ženama. Reč je o bliznakinjama koje treniraju već četiri godine i u međuvremenu su podelile svoju priču o uspehu sa više od 100.000 pratilaca.

Ranije su bile zabrinjavajuće mršave, a danas su fit, jake i mnogo se bolje osećaju u sopstvenoj koži. Njihov moto je: Define your own beauty. Ili, kako Stefani kaže: „Ko odlučuje o tome u koji broj pantalona bi trebalo da stanete? Ko definiše savršenu figuru? Ko određuje estetske kriterijume? Ko će ti reći koliko kilograma je „dobro“? Ko određuje koliki je dozvoljeni procenat masti u organizmu? Koliko mišićne mase moramo imati? Odgovor na sva ova pitanja je jednostavan – samo TI i niko drugi.“

Fitnes blog Klare Fuhs je takođe veoma posećen. 22-godišnja studentkinja kineziologije iz Graca se u detinjstvu bavila skijaškim trčanjem i plesom, a ostvarivala je rezultate i na takmičenjima u triatlonu. Danas novim generacijama predaje svoje znanje kao trenerica u štajerskom Udruženju za triatlon i aktivna je kao blogerka i instagram blogerka. Na simpatično uređenim stranicama pronaći ćete teme koje obrađuju sport, samopouzdanje ili zdravu ishranu.

Trčanje koje ćete lajkovati

 

Prvo se uloguj, a onda džogiraj

Džejni Džejkobs je prokrenula svoj blog hungryrunnergirl iz dosade jer se bila povredila na bostonskom maratonu 2010. godine, zbog čega je morala da napravi pauzu. Na blogu prenosi svoja iskustva iz života supruge, majke, maćehe i vlasnice psa. Naravno, piše i o trčanju. Na svom profilu na instagramu objavljuje fotografije porodice i sa treninga i pokazala se veoma uspešnom jer nadahnjuje gotovo 40.000 pratilaca. I nemačka atletičarka

Gesa Krause na instagramu pruža uvid u svoj privatni život. Na njenom profilu ćete najviše saznati o njenim treninzima, kao i o njenim prehrambenim navikama. Posebna disciplina 24-ogodišnje evropske prvakinje 2016. godine je trčanje s preprekama na 3000 metara u kojem je od prošle godine i nemačka rekorderka.

 

 

Manje poznata, ali jednako uspešna je i strastvena trkačica Karina, dizajnerka koja je sa svojim prijateljem proputovala Panamerikanu u 30 godina staroj VW Vestfaliji, nakon čega su svoje savete za putovanje podelili na blogu www.travelrunplay.de. Vredi pogledati i njihove slike s putovanja koje su objavili na instagramu. Sportska novinarka Edit Cušman posvetila je svoj blog Running Zuschi prirodi i trčanju. Na njenoj stranici o toj temi mogu da se pronađu saveti za putovanje, rezervaciju i odabir termina projekata trčanja. Na njenom instagramu može se pronaći mnogo fotografija. Na instagramu je i višestruka austrijska državna prvakinja Elisabet Nidereder. Stilizovanim fotografijama i inspirativnim video snimcima motiviše sledbenike da i sami upišu školu trčanja i da usput naprave nekoliko slika koje mogu da objave na svom profilu.

Penjanje koje ćete lajkovatiVodeni sportovi koje ćete lajkovati
Prema gore
OKViše informacija