Active Beauty
Izbalansirani meni

Hrana koja daje energiju.

Izbalansirani meni

Ako je tačna izreka da ste ono što jedete, najbolje je da jedete ono što volite: uravnoteženo. Hranu koja daje energiju.

Donosimo hranu koja će prijati i telu i duši.

Integralni tart sa karfiolom i sirom

Quiche

Sastojci za 4–6 osoba. 70 g integralnog brašna 120 g brašna od smeđeg pirinča (integralno pirinčano brašno) 1 kafena kašičica psilijum ljuspica 1 kafena kašičica morske soli 150 g hladnog putera 1 supena kašika ledene vode Za preliv.350 g karfiola 1 vezica estragona 5 supenih kašika maslinovog ulja morska so mleveni biber 4 jaja 180 ml mleka 2 supene kašike sitno struganog parmezana 100 g krem sira ili kozjeg sira

Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 ° C, usitnite puter. Za ovu vrstu testa, psilijum ljuspice, so i biber pomešajte u posudi dok ne dobijete masu koja se mrvi kao hleb. Postepeno dodajte hladnu vodu da biste od prethodne mase dobili glatko testo. Mesite ovu masu dok ne postane potpuno ravna, spakujte u foliju i stavite u frižider na pola sata.
2. Za preliv, karfiol i listove estragona prethodno namazane uljem rasporedite po papiru za pečenje, posolite, pobiberite i pomešajte. Ostavite u rerni 20 minuta dok ne postane zlatno-braon.
3. Razvucite testo između dva papira za pečenje debljine 5 mm. Ubacite testo u modlu (prečnika od 24 cm) i isecite ivice koje vire sa strane. Donji deo testa prekrijte papirom za pečenje i rasporedite tegiće sa strane ili suvi pasulj po površini. Pecite u rerni 25 minuta, skinite tegiće i papir i još 10 minuta pecite donji deo testa. Izvadite napolje i spustite temperaturu na 160 ° C.
4. Pomešajte jaja, mleko, parmezan, so, biber i pola krem sira. Rasporedite karfiol po donjem delu testa i prelijte mešavinom sa jajima. Ostatak krem sira rasporedite po tartu i pecite još 30-35 minuta.
5. Isecite i servirajte dok je toplo.

Supa od paradajza sa kinoom, rendanim parmezanom i bosiljkom

Recept za juhu.

Sastojci za 4 osobe. 2 kg paradajza 2 veze bosiljka 1 glavica belog luka maslinovo ulje za dresing 350 g kuvane kinoe voda 1 1/2 l pileće supe morska so mleveni biber Dodatak sa ljuspicama parmezana. 80 g pečene kinoe 4 kašike sitno rendanog parmezana· mleveni biber mleveni crni biber

Priprema:
1. Kuvanje kinoe: Skuvajte 180 g bele kinoe (ili 200 g crne, odnosno crvene) u 300 ml vode sa prstohvatom morske soli, a zatim poklopite debljim poklopcem. Smanjite temperaturu i kuvajte 12 min dok ne omekša (crni ili crveni, 15 min). Sklonite lonac sa šporeta i ostavite 8-10 min da dodatno omekša pod parom. Na taj način dobijate skoro 450 g kuvane kinoe.
2. Zagrejte rernu na 200 ° C. Hrskavu mešavinu kinoe, parmezana i bibera rasporedite po papiru za pečenje u porcijama od jedne supene kašike. Pecite 5-7 minuta dok ne dobije zlatno-braon boju i ostavite u plehu da se ohladi.
3. Isecite paradajz na pola. Pospite bosiljkom i iseckanim belim lukom pa sve to rasporedite na prethodno nauljeni papir za pečenje i stavite u rernu. Pecite 45 minuta u rerni dok paradajz ne postane mek a bosiljak hrskav. Kinou posebno rasporedite po papiru za pečenje, polijte uljem i pomešajte. Tokom poslednjih 15 minuta pečenja dodajte kuvani paradajz.
4. Čenove belog luka očistite od ljuske, pomešajte sa paradajzom i kokošijom supom i kuvajte na jakoj vatri. Ostavite da se krčka na srednjoj vatri oko 10 minuta. Na kraju napravite pire. Dodajte hrskavu kinou, biber i so.
5. Supu sipajte u tanjire i ukrasite hrskavim listovima bosiljka koji se pekao u rerni. Servirajte sa parmezanom.

„SALATA OD CVEKLE, video recept“

Kolačići od kokosa
Kolačići od kokosa

Sastojci za 12 komada. 200 g speltinog brašna 3 kašičice praška za pecivo 160 g šećera 50 g kokosovog brašna 160 ml kokosovog mleka 3 belanca 1 kašičica ekstrakta vanile 100 g kokosovog ulja Za glazuru 180 ml sirupa od pirinčanog slada 3 belanceta rendani kokosov orah za ukras (može i čips od kokosa)

Savet: Hermetički zatvoreni kolačići bez glazure ostaju sveži čak nedelju dana.

Priprema:
1. Zagrejte rernu na 160 ° C. Otopite kokosovo ulje. Brašno, prašak za pecivo, šećer, kokosovo brašno, kokosovo mleko, belanca, ekstrakt vanile i kokosovo ulje sipajte u veliku posudu i pomešajte. Podelite testo na 12 papirnih modli od 80 ml i sve to stavite u pleh za mafine. Pecite 25 minuta u rerni, a zatim proverite čačkalicom. Ostavite da se ohladi.
2. Za glazuru, zagrejte sirup od pirinčanog slada u srednjem loncu na 120 °C (merite termometrom za šećer). Umutite belanca mikserom dok ne dobijete masu nalik mekoj peni. Dok mikser radi, dodajte vreo sirup i sve to umutite u gustu sjajnu masu.
3. Rasporedite glazuru po ohlađenim kolačićima i pospite seckanim kokosom.

Zimski kus-kus
Menü a la Balance

Sastojci za 2 osobe. 300 ml supe od povrća sok od jednog limuna ili pomorandže 170 g suvih kajsija 150 g kus kusa 3 paradajza 1 krastavac (ca. 300 g) je 1 vezica nane i peršuna ½ kašićice Ras el Hanout začina (alternativa je kumin) so sveže mleveni biber 3 kašike maslinovog ulja malo sirupa od agave 80 g pinjola

Savet: Kus-kus možete poklopiti i ostaviti da stoji preko noći a sutradan poneti sa sobom u kancelariju. Pinjole sipajte malo pre početka jela, u suprotnom neće biti dovoljno hrskave.

Priprema:
1. Sitno iseckajte kajsije. Lišće nane i peršuna iscepkajte pa sitno iseckajte.
2. Skuvajte supu od povrća i dodajte sok od pomorandže, limuna i kajsije. Dodajte kus-kus i sve umutite. Skinite lonac sa šporeta i dodajte kus-kus prema uputstvu na pakovanju.
3. U međuvremenu operite paradajz, izvadite semenke i isecite na komade. Operite krastavac (ne ljuštite) i prepolovite ga uzduž. Kašikom skinite semenke i pulpu iseckajte na kockice.
4. Kus-kus koji je nabubrio sipajte u posudu sa sitno seckanim povrćem i biljem, začinom Ras el Hanout, solju i biberom i sve to pomešajte sa uljem. Ostavite da se krčka najmanje 15 minuta. Prelijte kus-kus sirupom od agave ili biberom po želji. Ispecite pinjole i sipajte semenke po salati.

Kriške bundeve sa patlidžanom, sirupom od nara i jogurtom
Sastojci za 6 osoba

Sastojci za 6 osoba. 1 muskatna bundeva 4 kašike maslinovog ulja morska so mleveni biber 1 kašika suncokretovih semenki 1 Ekašika crnog susama 1 kašika semenki od bundeve 2 kašike badem štapića 1 srednje veliki patlidžan 150 g grčkog jogurta 2 kašike maslonovog ulja 1 ½ kašićica sirupa od nara 3 kašićice soka od limunat 1 čen belog luka 3 kašike peršuna 10 listova bosiljka

Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 ° C. Operite bundevu i isecite je na pola, izvadite semenke i isecite je na dugačke komade. Stavite kriške na papir za pečenje, polijte uljem, dodajte malo soli i veoma malo bibera. Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali: Kriške bundeve treba da budu mekane ali ne i da se raspadaju. Semenke suncokreta, susam, semenke bundeve i bademe rasporedite u pleh za pečenje i ubacite u rernu na oko 8 minuta. Savet: Semenke koje ste prethodno ispekli su odlična užina koju možete držati na radnom stolu ili super preliv za salatu u podne. Ako ih ubacite u poklopljenu teglu, biće sveže danima.
2. Prepolovite patlidžan i pecite ga oko 8 minuta dok kožica ne postane crna. Izvadite iz rerne, kašikom izvadite pulpu i grubo naseckajte. Ogulite beli luk, izvadite čenove i grubo naseckajte peršun.
3. Pomešajte sa smesom od jogurta, maslinovog ulja, soka od nara, belog luka i peršuna. Dodajte pire od patlidžana. Po ukusu dodajte biber i malo soli – umak treba da bude slatkast, ljut i aromatičan.
4. Pre serviranja, kriške bundeve ukrasite listovima bosiljka i semenkama. Umak od jogurta servirajte zasebno u drugoj posudi.