Menu

Još hrabrija u nanošenju šminke!

Sada možete da budete hrabriji u nanošenju šminke: intenzivne boje su postale statement.

Home » Lepota » Make-Up » Još hrabrija u nanošenju šminke! - 12.2017

Prvo tankim slojem prajmera odstranite eventualne male nesavršenosti. Kao podlogu nanesite samo BB kremu kako biste istakli svoj prirodan look. Na kraju hajlajterom istaknite ključne tačke na licu: jagodične kosti, vrh nosa i područje ispod obrva.

Non-touring-look: imajte poverenje u ono što jeste

Umesto višeslojnog nanošenja boje, sada sledite princip: „manje je više”. Reč je o trendu poznatijem kao non-touring kod kojeg se ističe sveža i prirodna koža za određene delove lica.

Proizvodi koji će vam biti potrebni:

 • prajmer
 • BB krema
 • hajlajter

Prvo tankim slojem prajmera odstranite eventualne male nesavršenosti. Kao podlogu nanesite samo BB kremu kako biste istakli svoj prirodan look. Na kraju hajlajterom istaknite ključne tačke na licu: jagodične kosti, vrh nosa i područje ispod obrva.

Savet: kod ovog look-a nemojte da koristite matirajući prajmer čak ni ako ste skloni masnoj koži. Slobodno dopustite koži da malo sjaji.

Statement-lips: usudi se da izraziš to što misliš!

I usudi se da imaš intenzivno našminkane usne. U fokusu su statement-lips, u pink, ljubičastoj, narandžastoj, bordo ili u najklasičnijoj od svih boja za usne, crvenoj.

Proizvodi koji će vam biti potrebni:

 • piling za usne
  prajmer za usne
  ruž za usne izražajne boje

Statement-lips moraju da budu besprekorno glatke. Na usne prvo nanesite piling kako biste otklonili odumrle ćelije i ispucalu kožu i kako bi vaše usne bile mekane i negovane. Na kraju nanesite malo prajmera za usne zato što zaglađuje nabore kod suvih usana, hidrira usne, a njihov styling čini postojanijim. Olovkom za usne prvo istaknite njihove ivice, a zatim celu površinu ispunite bojom. Prekomerne slojeve boje odstranite kozmetičkom maramicom, nežno prislonivši usne na nju.

Savet: ako ste na usne naneli intenzivnu šminku, onda češće proveravajte zube kako biste otklonili eventualne mrlje od ruža.

Obrve zvane moć: pouzdajte se u sopstvenu snagu

Radite na izrazu individualnosti jer su prošla vremena kada su obrve morale da se krote. Sada one mogu da budu i jako istaknute. Ovakve obrve otvaraju oči i licu daju prirodan, ali i snažan look.

Proizvodi koji će vam biti potrebni:

 • tonirani gel za obrve ili maskara za obrve
 • puder za obrve
 • olovka za obrve
 • četkica naoštrene ivice

Maskarom za obrve sredite obrve tako da one deluju tamnije i urednije. Pri nanošenju mikrovlakna prijanjaju uz dlačice, a četkicu je potrebno povlačiti uvek u istom, željenom smeru. Puder za obrve je odličan za njihovo isticanje. Četkicom sa tankim, čvrstim i blago nakrivljenim vrhom nanesite malo pudera i utapkajte na gornju ivicu obrva. Pripazite da se pritom ne stvore vidljivi prelazi. Olovkom za obrve možete da popravite sitne nesavršenosti i popuniti rupice. Look fiksirajte transparentnim puderom za obrve koji je uvek potrebno nanositi sa donje i gornje strane.

Statement-eyes: verujte sebi dok nanosite boju!

Zelenu, plavu ili ljubičastu možete intenzivno da nanosite na očne kapke. Pritom ćete privlačiti poglede.

Proizvodi koji će vam biti potrebni:

 • korektor
  podloga za senku
  lila senka
  četkica za senku

Ljubičasta senka zahteva dobru podlogu. To posebno važi za kožu ispod očiju koja mora da bude savršeno prekrivena. Budući da sadrži plave i crvene segmente boje koji će dodatno istaći tamnije područje ispod očiju, prvo nanesite korektor. Zatim nanesite podlogu kako biste izbegli nakupljanje grudvica senke. Senku nanosite četkicom, ravnomerno, po većoj površini. Svako za sebe odlučuje koliko nanošenje boje treba da bude upadljivo.

Instagram look

Prema gore
OKViše informacija