Active Beauty
Nova interpretacija ajlajnera: 4 varijante koje uvek mogu da vam budu inspiracija

Od smelog do suptilnog: 4 varijante za svaku priliku.

Nova interpretacija ajlajnera: 4 varijante koje uvek mogu da vam budu inspiracija

Pogled a la Audrey Hepburn? Kako dosadno! Ove jeseni make up dobija novo ruho uz ajlajnere. Od smelog do suptilnog: 4 varijante za svaku priliku

Iako smatramo da je klasična šminka sa crnim ajlajnerom na liniji trepavica uvek prelepa: ove sezone menjamo izgled. Za izražajan pogled nanosimo ajlajner u različitim varijantama i sa senkama za oči. Zbog toga što je eksperimentisanje zabavno i pokazuje nam kako da naglasimo oči, a da ne izgledamo kao da smo pretrpani šminkom.

4 izražajna look-a uz ajlajner & co.

Dve boje

Da ajlajner može mnogo više on klasičnog Audrey Hepburn look-a dokazuje ovaj način šminkanja:  ovde se kombinuju nijanse boja i pored ajlajnera se nanosi i senka za oči.

Ovako se to radi: 

Ružičasti make-up za oči: 1. Od unutrašnjeg ugla oka nacrtajte ljubičasti potez četkicom preko kapka. Nemojte počinjati tačno u uglu oka, već pomalo prema spolja. 2. Ostatak ajlajnera završite drugom bojom, ružičasto-crvenom na primer, zatim ispunite ostatak kapka njime. Savet: kao alternativu za olovku za oči možete takođe da koristite kremastu olovku za usne, što značajno širi paletu boja.

Zlatno-crna linija: 1. Sa tečnim crnim ajlajnerom povucite liniju od unutrašnjeg ugla oka do spoljašnjeg i povucite liniju još delić dalje. Izbegavajte malu površinu kože u sredini. 2. Nacrtajte još jednu zakrivljenu liniju malo iznad i učinite isto. 3. Površinu koju ste dobili obojite crnom olovkom za oči. 4. Na području koje je ostalo slobodno nacrtajte tačku zlatnim ajlajnerom. 5. Postavite zlatni akcenat u sredinu ispod donje ivice oka.

Minimalističke fine linije

Ako vam je ruka mirna, tečnim ajlajnerom možete da povučete jasne, fine linije. U zavisnosti od debljine koju želite, linije možete da izvlačite četkicom za ajlajner.

Ovako se to radi: 1. Umesto da nacrtate liniju iznad linije trepavica, koristite tečni ajlajner kako biste nacrtali tanku liniju u centru gornjeg kapka. Pratite oblik očiju. 2. Tokom nanošenja, zaustavite se nakon par milimetara i izaberite novu boju. Savet: U slučaju da napravite grešku, ajlajner koji se nije osušio možete da ispravite i uklonite vlažnim pamučnim tupferom.

Blistave mačije oči

Mačkaste oči u svetlucavim bojama dobrodošla je promena u odnosu na klasični crni ajlajner i celokupnom izgledu daju veselu lakoću. Savet: Koristite samo prozirni sjaj za usne kada imate jaku šminku na očima.

Ovako se to radi: 1. Izvucite liniju od unutrašnjeg ugla oka, preko gornje ivice trepavica i do nabora kapka i iz te tačke povucite ravno liniju preko spoljnjeg ugla oka. 2. Pustite da se napravi špic i oblikujte kao mačije oči. 3. Ceo kapak obojte ajlajnerom. 4. U unutrašnjem uglu oka koristite ajlajner kako biste napravili akcente ka unutra i prema dole.

Geometrijski akcenti

Geometrijske linije oko oka su jednostavne, ali upečatljive i lepe. Kako biste obogatili jednostavnu crnu, možete da dodate prelepe akcente ajlajnerima u boji.

Ovako se to radi: 1. Crnom olovkom za oči započnite liniju od gornje ivice kapka i povucite malo na gore oko 2 cm iznad oka. 2. Odatle povucite pravu liniju od 1cm do 2 cm ka kapku, tako da se napravi oštri trougao.