Karpaćo potpuno bez mesa.
Kruška-Keleraba-Karpaćo sos od sira
Karpaćo od kruške i kelerabe sa sosom od sira
Sastojci za 4 osobe:
Za orahe:
- 2 supene kašike šećera
- 1 supena kašika vode
- 2 pune šake jezgra oraha
- 1/4 supene kašike soli
Za sos od sira:
- 1/2 supene kašike senfa
- 5 kašika ulja od repice
- 4 supene kašike belog balzamiko sirćeta
- 5 supenih kašika parmezana
- 1/2 supene kašike soli, malo mlevene paprike
Za salatu:
- 1 keleraba
- 1 velika kruška
- 1 supena kašika limunovog soka
- 1 supena kašika vode
- 1/3 veze peršuna
Priprema:
1. Za orahe, u posudi od nerđajućeg čelika u vreloj vodi kuvati šećer. Smanjite toplotu i šećernu smešu povremeno pažljivo mešajte kako biste dobili nežno smeđu karamelu. Sklonite šerpu sa vatre. Dodati orahe i so, mešati, raširiti na papiru za pečenje i ostaviti da se ohladi. Grubo iseckati. Pokriveno ostaviti na stranu.
2. Za sos, stavite sve sastojke u posudu za mešanje i sjedinite ih mešajući. Pokriveno ostaviti na stranu.
3. Oljuštite kelerabu kao i krušku, iseći na tanke kriške. Sipajte kruške u posudu sa limunovim sokom i vodom i čuvati u posudi do upotrebe. Stavite kelerabu u drugu posudu. Pokrijte oba i ostavite na stranu
4. Slažite kelerabu i kruške kao krovnu konstrukciju pre služenja. Preliti sos od sira. Naseckati lekovito bilje, ukrasite sa karamelizovanim orasima i biljem.
Savjet: Orah i kruška su u perfektnoj hramoniji. Ako ostavite jezgro kruške unutra jelo izgleda još lepše.
dmBio lista za kupovinu
dmBio Sirovi šećer od šećerne trske, 1 kg
dmBio Orasi, 150 g
dmBio Prirodno ulje repice, 500 ml
dmBio Sirće Condimento Bianco, 500 ml
dmBio Sok od limuna, 200 ml