Sastojci za 4 porcije
Priprema
1.pripremiti manji lonac sa ključalom vodom i manju posudu sa hladnom vodom. Dodati bob u proključalu vodu i pustiti da se kuva tri minuta. Potom ga ocediti i odmah dodati u hladnu vodu kako biste prekinuli proces kuvanja. Držati ga tako oko 15 sekundi sve dok se potpuno ne ohladi pa ponovno ocediti i položiti na papir za kuvanje da se osuši.
2.cele bademe pržiti s prstohvatom morske soli na srednjoj temperaturi u manjem tiganju. Pržiti povremeno mešajući dok ne poprimi žućkastu boju (oko 1-2 minuta). Kad su bademi gotovi, naseckati ih, a potom avokado narezati na manje kocke.
3.komorač narezati na tanke trake pa ga dodati u veliku posudu. Potom dodati i semenke suncokreta, grašak pa zatim bob. Posuti maslinovim uljem, posoliti i pobiberiti. Sve promešati, a potom dodati i avokado, bademe i parmezan pa poslužiti.
Preporuka: umesto semenki suncokreta možete upotrebiti i neke druge poput semenki divljeg rena. Kod pripreme veganske varijante jela izostavite parmezan.
PRATITE NAS NA: