Menu

Dugine boje

Boje za šminku kao da su skinute sa neba.

Home » Lepota » Dugine boje - 04.2017

Ove sezone u trendu nije samo jedna posebna boja oko koje se sve vrti. Ove godine se sve vrti oko svih boja.

Trend u oblasti šminke kruži internetom i šarenim časopisima. Reč je o trendu koji je toliko napredan i višestran da čak ni sedam boja iz duginog spektra nije dovoljno kako bismo ga dovoljno dobro opisali. Takozvane lude boje krase očne kapke, usne i kosu, unoseći brojne boje u svakodnevnu šminku koji je do sada bio obeležen nude tonovima.

Poželjno je da sve izgleda divlje, neuredno i što je moguće više upadljivo. Šareno više nije dovoljno pa se na kapke nanose najmanje dve različite nijanse boje pri čemu se naglasak stavlja na reč „najmanje“. Trend boji usne u plavu i ljubičastu, a kosa i dalje ostaje verna pastelnim nijansama. Za ljubitelje ponija sa repovima u duginim bojama, čarobnim rogovima i lepim sirenama ovaj stil će biti pravi izbor.

Sedam boja duginog spektra

Ovaj šareni trend najviše se može primeniti na očnim kapcima, a u tom području granica skoro i da nema. Cilj je kombinovati što više boja na jednom kapku.

Možemo da počnemo sa najmanje dve boje, a zatim da se proširimo na celu paletu duginog spektra. Kako ćete da nanosite boje, precizno ili difuzno, prepuštamo vašem umetničkom utisku.

Lepa je i varijanta u kojoj se senka nanosi u dva tona pri čemu se jedna boja nanosi na pokretni deo kapka, a druga uzduž ruba donjeg kapka. Isto tako se sve češće može videti kako se senka nanosi samo na pola kapka ili samo na unutarašnji ugao oka.

Preporuka: ako se odvažite za šminku u duginim bojama, fiksirajte je sa malo pudera jer razlivena duga dobro izgleda samo kada je promatramo na nebu.

Ekstremno dobro izgledaju i crte u boji koje se povlače uz rubove oka, a to nam je poznato još od prošlog leta. Ali novina je da to važi i za višebojne varijante. Šarene olovke i tuševi za oči kombinuju se međusobno, a nanose se delom parcijalno, a delom duž donjeg očnog kapka.

Crna maskara ove sezone može malo da odmori jer ni obrve ni trepavice nisu pošteđene ovog šarenog eksperimenta. Tako se na obrve nanosi pink, zelena ili modra boja, a može da prođe i neka višebojna varijanta. Isto važi i za trepavice.

Karneval za usne

junge Frau mit Two-Tone-Lippen

Ko je mogao i da pomisli da ćemo na usne nanositi plavu boju? Ali dobro, one su u stvari ljubičaste i tamnozelene. I budimo iskreni, ovi neuobičajeni tonovi za usne, se već odavno nalaze na policama za šminku, ali do sada nas niko nije podsticao na to da se odvažimo i posegnemo za njima.

Zahvaljujući velikom broju uzora koji biraju ovakve tonove, trend će se proširiti. Mada je teško poverovati u to, plavi ruž za usne dobro stoji svakoj ženi jer čak daje dozu ekstravagancije, glamura i cool stila.

Na sličan način ekstravaganciju unosi i trend nanošenja dve boja na usne. Takozvane two tone lips boje se u dve različite nijanse kao što su, na primer, narandžasta i roze. Većinom se počinje sa tamnim tonom koji se intenzivnije nanosi uzduž rubova usana, dok prema sredini prelazi u sve svetliju nijansu. Druga mogućnost je strogo razdvajanje gornje i donje usne tako da se na gornju usnu, na primer, nanosi crvena boja, a na donju roze.

Šareno je bolje

Boje za šminku kao da su skinute sa neba.

Trend šarenog bojenja kose ni ove sezone ne izostaje. Čak se već poprilično uglavio na našim – glavama. U našem slučaju šareno znači devojački-pastelno sa romantičnim prizvukom. Zato kosa prvo mora da se izblajha, a zatim da se u pramenovima oboji u tonove koji podsjećaju na šećernu vunu, makarune ili sorbet.

U igri su boje jorgovana, peperminta ili ruže, a najbolje od svega je što ovaj trend bojenja kose unosi dozu suptilne ekstravagancije. Boje su decentne, a opet posebne, nisu nametljive i potpuno su primenjive u svakodnevici.

Dugine boje u akciji!

 

Šareni trend

Prema gore
OKViše informacija