Active Beauty
Trudna sam! Osam ideja kako da to saopštite drugačije

Podeliti radost

Trudna sam! Osam ideja kako da to saopštite drugačije

Lepo je reći sasvim jednostavno: „Ja sam trudna.“ Ukoliko ste ipak u potrazi za neobičnim načinima da svojim najdražima ispričate o svojoj trudnoći, ovde ćete da pronađete osam ideja.
Ovih osam originalnih ideja će vašim najdražima sigurno izmamiti poneku suzu.

 

1. Plejlista za bebu

Često preuzimate ulogu disk-džokeja? Pripremite za ovu priliku plejlistu posebne vrste i popunite je pesmama u kojima se upadljivo često pojavljuje reč „Baby“. Na platformama kao što su YouTube ili Spotify možete da pronađete brojne opcije – na primer „... Baby, One More Time“ od Britni Spirs (Britney Spears), „Baby“ koju izvodi Džastin Biber (Justin Bieber) ili „Hey! Baby“ u izvođenju Bruce Channel i mnoge druge. Pre ili kasnije će nekome od vaših najdražih postati jasno da se nešto krije u grmu... ili bolje rečeno u stomaku.

 

2. Rešavanje zagonetke

U vašoj porodici i u vašem krugu prijatelja često se održavaju večeri s društvenim igrama i svi vole da rešavaju zagonetke? Ovo može da vam pomogne da objavite svoju trudnoću: Igrajte na primer Vešala s rečenicom „Ja sam trudna“. Ukrštene reči su izuzetno pogodne za buduće baku i deku. Vašoj kreativnosti nema granica, a ovo veče će sigurno svima dugo ostati u sećanju.

 

3. Koristite insajdere

Ovaj savet je posebno pogodan za buduću baku i deku. Da li vam je mama pričala anegdote iz vremena njene sopstvene trudnoće? Na primer, za čime je žudela ili kakve je simptome u trudnoći imala? Vaši roditelji se sigurno još sećaju toga. Uživajte tokom sledećeg druženja s vašim roditeljima u jelu koje je vašoj majci bilo omiljeno u njenoj trudnoći i naglasite da u sledećem periodu nećete moći da prestanete da jedete ovo jelo. Držite svoje roditelje na oku jer će oni brzo shvatiti da će da dobiju unuče.

4. Pica – iznenađenje

Ko voli picu, voleće i objavu trudnoće: poručite picu ili je lično preuzmite u piceriji i napišite srećnu novost na unutrašnju stranu kartona za picu. To će biti najbolja pica koju su vaši najdraži ikada pojeli.

 

5. Prvi snimci

Ukoliko već imate prvi ultrazvučni snimak možete da ga upotrebite za objavu svoje trudnoće: Nađite se sa svojom prijateljicom na kafi i recite joj da ćete da joj pokažete nekoliko fotografija i da ona treba da kaže svoju prvu asocijaciju na svaku fotografiju. Nakon toga joj pokažite nekoliko slučajno odabranih fotografija i na kraju ultrazvučni snimak – prijateljica neće moći da sakrije svoje iznenađenje.

 

6. Čas slikanja

Ovu ideju možete da primenite da biste svom partneru saopštili da će postati otac: Pozovite ga da igra jednu igru s vama. Ona funkcioniše na sledeći način: vaš partner drži list papira prislonjen na zid, a vi list papira prislonjen na njegova leđa. Nacrtajte na papir jednostavnu sliku i pojačajte pri tome pritisak olovkom tako da vaš partner može da oseti olovku na svojim leđima. On mora da pokuša da nacrta istu sliku na svom papiru. Nacrtajte prvo neku proizvoljnu sliku, na primer drvo. Nakon toga nacrtajte bebu ili trudnu ženu. Rezultatima ćete sigurno još dugo da se smejete, a vaša umetnička dela uvek će da vas podsećaju na taj dan.

 

7. Termin za tebe

Kada vaš partner, braća i sestre ili vaši roditelji koriste analogni kalendar, možete tajno da markirate izračunati termin rođenja u kalendaru i napišete „Postaćeš tata/tetka/deda/...!“ Ukoliko ne želite da propustite trenutak radosti, recite svom sagovorniku da on ili ona treba da unese u kalendar termin u dotičnom mesecu. Ups, tu je već nešto zapisano...

 

8. Oglas za posao

Ovaj savet je pogodan za krug prijatelja ili braću i sestre. Sastavite oglas za posao bebisiterke ili bebisitera i pošaljite ga mejlom ili ga odštampajte i predajte lično. Istaknite sve pozitivne strane posla i nemojte da zaboravite da svoje najdraže zamolite da konkurišu. Bez sumnje će za ovaj posao da bude mnogo zainteresovanih – što je dobro jer pomagača nikada nije dovoljno.