Active Beauty
Šest jednostavnih koraka do table želja.

Budućnosti, dobar dan

Šest jednostavnih koraka do table želja.

Imate konkretne ciljeve i želje? Onda hajdemo po tablu želja! Pod vizuelizacijom se misli na stvaranje mentalnih slika i priča o budućim događajima. Ovih šest koraka do table želja otkriće vam kako da se približite svojim ciljevima. Pustite inspiraciji na volju – sledeći cilj je udaljen od vas možda samo za jedan dobro dizajniran kolaž!

Vision board – Šta čini ovaj trend?

 
Tabla želja odnosno vision board je kolaž koji sami kreiramo od fotografija, ilustracija, citata ili izreka. Uglavnom šaren, ponekad i jednobojan. Ponekad fotografije i boje daju ton, ponekad reči. Sve su to unikatni elementi, jedinstveni kao i njihovi kreatori. Oni su rezultat kreativnog putovanja u budućnost, vizuelni izraz sopstvene duše i unutrašnjeg sveta na platnu ili kartonu.

 

Vision board – u šest koraka do novih životnih ciljeva

Pre nego što krenemo da proklamujemo svoje nove želje i ciljeve, ne treba da zaboravimo na potrebne alatke i sredstva. Časopisi, fotografije, makaze i lepak – pa krenimo!
 

1. Smestite se kako vam odgovara
 

Odvojite vreme i najpre se udobno smestite. Savet: jednostavno zapišite svaku želju koja vam spontano padne na pamet tokom 15-minutnog promišljanja. To će doprineti da razmišljate kreativno i slobodno. Ovo je odlična vežba koja vas približava vašim čežnjama i vizijama.
 

2. Muke jer morate da izaberete


Potražite slike za svoje čežnje: s uživanjem prelistajte novine i časopise i isecite iz njih sve moguće fotografije i tekstove koji vam se sviđaju. Dok ih lepite na table želja, trebalo bi da osetite duboko u sebi: od kojih slika vam srce poskoči?
 

3. Osmislite svoju tablu želja


Sada izaberite ono što ćete staviti na svoj vision board. Najbolje je da se držite pravila „tri sekunde“. Ako želite, možete i da strukturirate tablu želja prema raznim oblastima i stilovima života.
 

4. Razmišljajte

Posmatrajte svoju kompletiranu tablu želja. Šta ona predstavlja? Kako se osećate u tom trenutku? Gde želite da je okačite?
 

5. Formulišite svoje ciljeve

Koje konkretne ciljeve možete da utvrdite? Koje su prve mere, prvi koraci koji vas približavaju tim ciljevima?

 

6. Preispitivanje postignutog

Jednom u tri meseca treba pažljivo da pogledate tablu. Šta se promenilo? Jeste li se već približili svojim ciljevima? Na čemu sam/Kome sam zahvalna? Šta sam naučila? Šta sam postigla? Na šta sam ponosna? Da li je potrebno da promenim metode za ostvarenje mojih ciljeva?

 
Uzgred: Ako želite da snimite svoje table želja u digitalnom obliku, možete da upotrebite i digitalne alatke i sredstva.