Menu

Recept: Salata od avokada i boba

Avokado i bob super su par!

Home » Užitak » Recept: Salata od avokada i boba - 04.2017

Savršen ručak za poneti na posao.

Sastojci za 4 porcije

  • 120 g boba
  • morska so
  • 1 srednje velika glavica komorača
  • 60 g semenki suncokreta
  • 100 g graška iz konzerve, ispranog i oceđenog
  • ekstra devičansko maslinovo ulje, za dresing
  • sok 1/2 malog limuna
  • so, sveže mleveni crni biber
  • 1/2 avokada
  • 3 kašika celih badema
  • 3 kašike rendanog parmezana

Priprema

1.pripremiti manji lonac sa ključalom vodom i manju posudu sa hladnom vodom. Dodati bob u proključalu vodu i pustiti da se kuva tri minuta. Potom ga ocediti i odmah dodati u hladnu vodu kako biste prekinuli proces kuvanja. Držati ga tako oko 15 sekundi sve dok se potpuno ne ohladi pa ponovno ocediti i položiti na papir za kuvanje da se osuši.

2.cele bademe pržiti s prstohvatom morske soli na srednjoj temperaturi u manjem tiganju. Pržiti povremeno mešajući dok ne poprimi žućkastu boju (oko 1-2 minuta). Kad su bademi gotovi, naseckati ih, a potom avokado narezati na manje kocke.

3.komorač narezati na tanke trake pa ga dodati u veliku posudu. Potom dodati i semenke suncokreta, grašak pa zatim bob. Posuti maslinovim uljem, posoliti i pobiberiti. Sve promešati, a potom dodati i avokado, bademe i parmezan pa poslužiti.

Preporuka: umesto semenki suncokreta možete upotrebiti i neke druge poput semenki divljeg rena. Kod pripreme veganske varijante jela izostavite parmezan.

 

Prema gore
OKViše informacija