Menu

Recept za supu od paradajza sa mocarelom

Sigurno jedno od najlepših jela: italijanska supa od paradajza.

Home » Užitak » Hrana i recepti » Recept za supu od paradajza sa mocarelom - 05.2017

Priprema se jako brzo, odlična je u kombinaciji sa komadićima mocarele i neodoljivo podseća na godišnji odmor.

Sastojci za 4 osobe:

  • 2 kašike ulja za pečenje
  • 1600 g oljuštenog paradajza iz konzerve
  • 600 ml supe od povrća
  • 400 ml dmBio pavlake od soje
  • 2 velika luka
  • 6 čenova belog luka
  • 8 čeri paradajza
  • 12 malih mocarela
  • 16 listića bosiljka
  • so , biber
  • 4 štapiće za ražnjiće

Priprema:
1. U posudi zagrejati ulje za pečenje pa dodati luk i beli luk i dinstati oko 2 minuta. Dodati paradajz iz konzerve, supu od povrća i pavlaku od soje i kuvati oko 8 minuta. Potom umutiti štapnim mikserom dok ne dobijete pire. Vratiti u lonac, posoliti i pobiberiti i držati na toplom.
2. Na drveni štapić nabosti komade mocarele, paradajza i listiće bosiljka.
3. Supu dodati u četiri čaše i poslužiti sa supom.

Preporuka: supa je posebno praktična ako nemate puno sastojaka u frižideru. Možete da je kombinujete sa fokačom.

 

Prema gore
OKViše informacija