Menu

Testenina s pupoljcima maslačka

Čari maslačka.

Home » Užitak » Testenina s pupoljcima maslačka - 02.2017

Okus ove testenine zaista je poseban.

Sastojci za 4 osobe:
Spaghetti-Nudeln mit Löwenzahnknospen

  • 400 – 500 g špageta
  • malo maslinovog ulja
  • 100 pupoljaka maslačka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • sol
  • biber
  • parmezan po želji

Priprema:

  1. skuvajte špagete al dente, potom ih ocedite i ostavite u cediljki sa strane.
  2. u još vrućoj posudi u kojoj su se kuvale špagete ugrejte malo maslinovog ulja, pa oko 5 minuta pecite pupoljke, a zatim prelijte pavlakom za kuvanje i promešajte. Po želji začinite biberom i solju.
  3. dodajte špagete, promešajte i poslužite sa parmezanom.

Preporuka: Preporuka: ukus mladih listova maslačka je odličan za salate, pupoljak može da se peče ili začini sirćetom. Neopran cvet možete i da zamrznete

Prema gore
Koristimo kolačiće radi optimalnog prikaza webstranice. U postavkama svog browsera možete deaktivirati korištenje kolačića.OK