Active Beauty
Najlepši trendovi boja za kosu za jesen 2023.

Osvežena boja

Najlepši trendovi boja za kosu za jesen 2023.

Bakar, med i kesten: ove boje kose, inspirisane prirodom, u trendu su za jesen 2023. Stručnjak za kosu Helmut Maier savetuje kako je oblikovati.Bakar, med i kesten – ove boje za kosu prirodnog izgleda nosićemo ove jeseni 2023! Stručnjak za kosu Helmut Maier objašnjava koju je tehniku farbanja i negu najbolje da koristite za naglašavanje nijansi boje.

Boje kose za jesen 2023: Crvena u novim bakarnim tonovima

Bakarna kosa već je bila trend 2022. i bila je vrlo popularna kod Kendal Džener, Zendaja i pevačice SZA, na primer, a sada dobija novu priliku! Verovatno najsjajnija boja ove jeseni postaje još izražajnija. To se postiže bakarnim tonovima u svim nijansama. Za to frizeri koriste svetlije pramenove koji uokviruju lice. „Kako bi se osvežio odsjaj boje i dugotrajno očuvali pigmenti, treba redovno koristiti dodatnu negu za crvenu kosu”, objašnjava Helmut Maier, stručnjak za negu kose.

Hladni i topli pramenovi u kombinaciji: après-summer mešavina za plavuše

Kim Kardašijan i Bela Hadid slave 2023. u plavim tonovima! Koje nijanse savršeno pristaju svakome? „Za kraće frizure popularna je topla nude plava, ali i prilično hladna, ponekad čak i plavkastih tonova“, opisuje Maier. „Za dužu kosu, kombinacija hladnih i zlatnih nijansi koje se stapaju jedna u drugu stvara najlepše efekte.“ Savršena fuzija postiže se tehnikom bojenja shadow root: ovde su koreni nešto tamniji, s blagim prelazom u plavu, što vizuelno povećava volumen.

Usklađenost boja: tajanstveni sjaj smeđe boje

Glumice Jenna Ortega, Ana de Armas i Lily James pokazuju kako smeđa kosa može da bude lepa i raznolika! Kesten, orah ili med – prirodne smeđe nijanse trend su ove jeseni. Različiti tonovi koji se prelivaju jedan u drugi stvaraju živahne refleksije. „Kako biste obezbedili duboki, svetlucavi sjaj što je duže moguće, koristite posebnu negu za smeđu kosu”, kaže stručnjak za kosu Maier. „A između toga osvežite kosu sjajem – maskom za sjajnu kosu s česticama boje!”

Dodatno: Veliki izbor boja za kosu možete pronaći na dm.rs.