Active Beauty
Outer Banks: ove tri frizure za plažu su u trendu

Boho-Chic

Outer Banks: ove tri frizure za plažu su u trendu

Zbog čega volimo Outer Banks? Svakako zbog uzbudljivog zapleta, ali i ležernog boho stila naših omiljenih likova! Ove tri frizure za plažu, inspirisane Netfliksovom serijom, nosićemo celo leto.
Boho frizure Madison Bailey (Kiara Carrera) i Madelyn Cline (Sarah Cameron) nisu samo lepe, one su i izuzetno praktične, a takođe ih je sasvim jednostavno oblikovati! Objašnjavamo korak po korak kako biste ove frizure za plažu mogli da nosite dok ste na odmoru.

Frizure za plažu za kratku kosu – half bun

Ova ležerna frizura posebno pristaje kratkoj kosi koju je teško vezati u pletenicu. Stavljamo ruku u vatru za ovu frizuru kada ste na plaži, jer je toliko praktična i nekomplikovana.
Kako da je napravite?
 • Skupite kosu iznad uva s leve i desne strane od razdeljka.
 • Zavežite pramen kose u rep nazad na glavi.
 • Pramen uvijte u punđu i učvrstite drugom gumicom za kosu. Punđicu prstima malo razdvojite.
Savet: Za trendi izgled kakav imaju glumice u seriji Outer Banks, zavežite maramu oko punđe za bolji efekat.

Frizura za plažu za srednje dugu kosu – dečje pletenice

Ne želite da razbijate glavu oko toga kako savršeno stilizovati frizuru sa šiškama-zavesama koje trenutno nosite? Onda su dečje pletenice – a funkcionišu i bez šiški i s njima, da usput spomenemo – idealno rešenje za sunčane dane na plaži. Izgledaćete sjajno i posle kupanja u bazenu ili moru! Ovu trendi frizuru možete da vidite na Medison Bejli u trećoj sezoni serije Outer Banks i na Margot Robbie, koja ju je čak nosila na crvenom tepihu!
Kako je napraviti?
 • Za ovu frizuru obavezno napravite razdeljak po sredini. Odvojite pramenove kose širine dva do tri centimetra s leve i desne strane od razdeljka.
 • Pletenice pletite dok ne ostane otprilike jedan centimetar kose, pa je učvrstite providnom gumicom.
 • ​Ostatak kose pustite da blago valovito pada na ramena.
Savet: dečje pletenice mogu da se skupe u konjski rep ili punđu.

Frizura za plažu za dugu kosu – dutch braids

Kada imate dugu kosu, ona brzo može da vam dosadi na plaži. Holandske pletenice drže kosu podalje od potiljka i lica, što je savršeno rešenje za vruće dane na plaži. Savet za stilizovanje: uveče pletenice otpustite i imaćete ležernu, blago valovitu frizuru, idealnu za party na plaži.
Kako je napraviti?
 • Oblikujte što ravniji razdeljak po sredini glave. Zamolite nekoga da vam pomogne dok razdeljak pravite pozadi, ili koristite dva ogledala.
 • Podelite kosu na dva velika pramena. Jedan pramen kose učvrstite gumicom kako vam ne bi smetao pri pletenju.
 • Drugi pramen podelite na tri tanka pramena i počnite da pletete pletenicu. Kada pletete kosu, pramenove uvek uplićite s donje strane, a nove pramenove ubacujte s obe strane kako biste stvorili efekat bujnog volumena.
 • Nakon što tako ispletete svu kosu uz glavu, nastavite da pletete običnu pletenicu sve do vrhova, pa kosu pričvrstite gumicom.
 • Ponovite korake 3 i 4 i na drugom pramenu kose.
Savet: Da biste postigli veći volumen, pletenice možete malo da olabavite prstima.