Active Beauty
Zaštita tetovaža tokom leta: ovi saveti su od pomoći

Vodič za negu

Zaštita tetovaža tokom leta: ovi saveti su od pomoći

Svejedno da li su sveže ili su već zarasle, tetovažama je tokom leta potrebna posebna nega da taj umetnički rad na telu ne bi bio oštećen. Ovi saveti pomažu u zaštiti tetovaža tokom leta:

Da li bi trebalo da uradite tetovažu tokom leta?

Principijelno, ništa ne govori protiv toga da tokom leta tattoo majstor uradi tetovažu na vašoj koži. Novo umetničko delo ipak ne možete odmah da pokažete na plaži. Svežoj tetovaži je potrebno šest do osam nedelja da zaraste. Pre toga tetovaža ne sme da se izlaže suncu i na to područje ne sme da se nanosi krema za sunčanje. Ukoliko se nezalečena tetovaža izloži suncu, koža može zbog UV zračenja lako da izgori. Takođe, postoji mogućnost da dođe do upala i alergijskih reakcija. Temperature su leti često visoke, ali znojenje bi trebalo da se spreči pošto ono može da oteža proces zarastanja. Zbog toga je najbolje nositi udobnu garderobu koja diše, a tokom leta bi trebalo da se tetovaža pokriva. Ukoliko je tetovaža tek nedavno zarasla, trebalo bi obavezno koristiti kremu za sunčanje za osetljivu kožu. Ona ne bi trebalo da sadrži parfem jer se tako smanjuje rizik od iritacije kože. Tokom procesa zarastanja takođe bi trebalo da se izbegava voda jer so, pesak i hlor mogu da iritiraju kožu.

Nega tetovaže tokom leta

Starije tetovaže su takođe ugrožene zbog UV zračenja. Moguće je izbleđivanje ili promena boje, posebno ako su korišćene svetlije nijanse. Boja za tetovažu može takođe da se razlije, čime konture dizajna gube oštrinu. Na tetovažu bi uvek trebalo da se nanosi zaštitni faktor 50 zato što je tetovirana koža osetljiva na sunce i može lako da izgori. Zbog toga je najbolje da u podne, kada je UV zračenje najintenzivnije, potražite neko senovito mesto.