Active Beauty
Nezaboravno lepo: vaše čarobno zimsko venčanje

Zimska čarolija

Nezaboravno lepo: vaše čarobno zimsko venčanje

Većina parova venčava se u periodu od maja do septembra. Samo retki to čine u zimskim mesecima. Iako baštenske proslave i lepršave letnje haljine nisu prikladne zimi, zimsko venčanje ipak nudi brojne druge mogućnosti da proslavite verovatno najlepši dan u svom životu. Daćemo vam praktične savete za uspešnu proslavu

Slatka muka izbora

Živela zima: Dok mnoge lokacije za letnja venčanja obično morate da rezervišete najmanje godinu do dve unapred, tokom zime imate mnogo više izbora i fleksibilniji ste u pogledu vremena. Tada su moguća čak i spontana venčanja i svadbe. Ovo je posebno praktično za parove koji su se možda verili na leto i žele da se venčaju na zimu.
Pored toga, većina vaših gostiju će najverovatnije imati vremena da dođe na vaše venčanje. U špicu sezone, često jedna svadbena ceremonija sledi za drugom, dok u zimskim subotama u kalendaru zjapi praznina – dakle, vaši gosti će se posebno radovati pozivu na proslavu.
Još jedan aspekt koji nije za potcenjivanje: i pružaoci usluga su zimi manje zauzeti nego tokom letnjih meseci. Ako planirate zimsko venčanje, imaćete veći izbor lokacija, cvetnih dekoracija, keteringa, venčanica, frizura itd. Osim toga, cene usluga su zimi često niže, jer bi neka mesta za venčanje u to vreme možda bila zatvorena.

Naoružani za niske temperature

Leti svi žele proslave na otvorenom. Venčanja u vinogradima i prvi ples pod zvezdanim nebom bez sumnje su nešto predivno. Međutim, ako iznenada padne kiša, ti snovi se brzo rasprše. Tako nešto ne može da vam se dogodi na zimskom venčanju. Tokom hladnijih meseci svakako očekujete niže temperature, zbog čega se većina proslava odvija u zatvorenom prostoru. Tako ćete sebi da uštedite uzbuđenje povodom praćenja vremenske prognoze i nećete morati posebno da dekorišete baštu i dvorište. A ako na vaš poseban dan ipak zasija zimsko sunce, to će obezbediti dodatnu magiju za vaše venčanje.

Živeli mladenci!

Prijem uz šampanjac nakon venčanja lep je trenutak da vam porodica i prijatelji čestitaju. Ne morate toga da se odreknete čak iako je napolju veoma hladno: šolja kuvanog vina, punč ili kakao ugrejaće vaše goste i učiniće da odmah zaborave hladnoću. Umesto klasičnih slatkiša, pre svega za male goste, izbor toplih čokolada i preliva (šlag, karamela, mančmelou, šećerni preliv…) sigurno će naići na dobar prijem.

Zimski svadbeni meni

Većina mladenaca poklanja mnogo pažnje izboru svadbenog menija. Međutim, tokom vrelih letnjih dana on često jednostavno ne dođe do izražaja. Na vrućini mnogi nemaju apetit i ne mogu zaista da uživaju u jelu. Nasuprot tome, zimi se svečana gozba prikladno slavi. Na zimskom venčanju možete slobodno da poslužite i izdašnija jela, poput krepke supe kao predjelo, divljač, kupus, pečurke i knedle kao glavno jelo, a za desert čak i nekoliko vrsta (božićnog) keksa? Za vašu maštu nema granica.

Napravi sam – zimski wonderland (zemlja čuda)

Svi to znamo: zima nije garancija za snežni pejzaž. To nije razlog da se odreknemo zimskog venčanja – unesite jednostavno zimsku čaroliju u vašu svadbenu salu. Okitite, na primer, stolove jelovim grančicama, šišarkama i svećama i okačite imele i bajkolike svetiljke. Ovo godišnje doba može da vas inspiriše i prilikom odabira nevestinog bidermajera: bele ruže, jelove grančice i eukaliptus savršeno se uklapaju u zimski ambijent.
 

Ledena princeza na jedan dan

Ono što bi leti bilo suviše teško i pre svega prevruće, savršeno je za zimsko venčanje: To je odličan povod da ostvarite svoje dečje snove i da se na jedan dan osećate kao snežna kraljica iz zimske bajke. U prodavnicama opreme za venčanje odvratite na trenutak pogled od boho-haljina i dajte šansu lepim klasičnim haljinama. Suptilna svetlucava šminka i izražajan ruž za usne uz zimski bledu kožu učiniće da zablistate. Umetničke upletene frizure ublažiće strogi izgled i podariće vam razigrani stil.
 

Kulise kao iz snova

Moguće je da ste sada već gotovo uvereni u prednosti zimskog venčanja, ali ono što vas i dalje odvraća jeste ponekad sumorno osvetljenje zimi. Jasno, sunčani dani su zimi velika retkost, ali sumračno, maglovito vreme može da proizvede fantastičan efekat na vašim svadbenim fotografijama. U svakom slučaju, vi, kao svadbeni par, predstavljaćete jasan kontrast sumornom vremenu.

Još jedna prednost: zimska depresija neće imati šanse u godini vašeg venčanja. Slatko iščekivanje će obeležiti dane pred venčanje, a kada najsrećniji dan vašeg života najzad dođe, leto vam neće više nimalo nedostajati, već ćete, naprotiv, zimu uvek povezivati s ovim divnim događajem.

 

Savršen poklon za goste za zimsko venčanje

Pošto bi i gosti trebalo da imaju uspomenu sa vašeg izvanrednog zimskog venčanja, tokom dugih zimskih večeri možete udobno da se smestite kod kuće i da za svakog gosta napravite mali suvenir za uspomenu: snežnu kuglu u sopstvenoj izradi. U sredini razigranih „pahuljica“ ima mesta za fotografiju ili za figuricu mladenačkog para. Za „uradi sam“ biće vam potrebne prazne tegle od džema, pištolj za vrući lepak, lažni sneg ili šljokice, destilovana voda, ulje za bebe i superlepak. Koristite pištolj za vrući lepak da pričvrstite figuru ili fotografiju na teglu, a zatim dodajte destilovanu vodu (za veću izdržljivost), bebi ulje (da bi sneg/šljokice tonuli sporije) i sneg/šljokice. Na kraju dobro zatvorite teglu pomoću superlepka.