Active Beauty
Pet saveta za savršen letnji makeup

Otporan na toplotu

Pet saveta za savršen letnji makeup

Makeup je leti na lošem glasu. Maskara se razmazuje, a koža ima mastan sjaj. Ovi saveti vam pomažu da i na visokim temperaturama imate lep letnji makeup.

1. savet za letnji makeup: Obojite trepavice i obrve

Volimo vodootpornu maskaru, bez sumnje, ali još je praktičnije kada leti uopšte ne moramo da stavljamo maskaru. Trepavice i obrve možete da obojite u nijansu koja savršeno odgovara vašem tenu i boji kose a onda celo leto više ne morate da mislite na maskaru i olovku za obrve. Za ljubitelje pristupa „uradi sam“ postoje setovi za bojenje koje mogu da koriste kod kuće.

2. Senku za oči uvek nanosite s prajmerom

Ako želite da koristite senku za oči leti, obavezno naneste prajmer. Bez prajmera šminka za oči se taloži u pregibu kapka i ružno izgleda. Prajmer nanesite pažljivo vrhovima prstiju na gornji kapak. S prajmerom kao bazom, senka za oči traje ceo dan. Na kraju upotrebite osvežavajući sprej za fiksiranje šminke.

3. Serum umesto kreme za letnji ten

Sjajnu i masnu kožu leti možete da izbegnete na jednostavan način. U vrelim mesecima sa standardne kreme za lice pređite na serum. Matirajući serumi s hijaluronskom kiselinom koji se brzo upijaju i obezbeđuju hidrataciju predstavljaju savršenu osnovu za letnji makeup. Zahvaljujući letnjoj rutini nege, na T-zoni se stvara manje ulja. Preko seruma obavezno nanesite i kremu za sunčanje s visokim faktorom zaštite od sunčevog zračenja. Danas postoje i specijalne kreme za zaštitu lica od sunca.

4. Dodajte kapi za samopotamnjivanje u proizvod za negu lica

Za lagani letnji makeup s bronzanim efektom dodajte jednu do tri kapi u proizvod za negu lica. Savet: Ponavljajte ovu rutinu svakodnevno dok ne postignete željenu preplanulost. Kapi nikada ne stavljajte direktno na kožu. Prednost? Kapi za samopotamnjivanje obezbeđuju predivnu preplanulost bez izlaganja kože lica štetnom UV zračenju.

5. Kremasto rumenilo (Creme Blush) kao senka za oči i za usne

Četiri u jednom? Da, zašto da ne! Za malo ružičaste boje na licu upotrebite kremasto rumenilo u toplom tonu breskve. Nanesite malo ovog proizvoda prstom na jagodice, usne, vrh nosa i gornji kapak pa izblendajte.