Ove zime stavljamo jasan fokus na oči. Da bismo ih naglasili, hajde da uzmemo naš omiljeni kozmetički proizvod – paletu senki za oči i da dodamo magiju čarobnoj šminki za oči pomoću ajlajnera, maskare i najvrelijih boja najhladnijeg godišnjeg doba. Koje su to boje? To ćemo da saznamo ovde.

 

Blistave oči zahvaljujući ledenim metalik senkama za oči

Sada je moderno heavy i romantično istovremeno, jer nas ledenometalik senke za oči marke dm greju tačno tu oko srca. Ovo su naši favoriti:

 

Metalik elegancija

Ako se pravilno nanese, srebrnoplava sjajna senka za oči dočarava otvoren pogled i u svojim prelivima boja pušta sunčevu svetlost da pleše. Ova šminka  posebno dobro ističe tamne oči i skriva opuštene kapke.
 
Savet:  „Efekat budnog oka“ možete da postignete nanošenjem plavoružičaste svetlucave senke za oči na gornji kapak. Gumeni sunđer – aplikator, pomaže vam da boju ciljano nanesete u unutrašnji deo oka. Sakrijte, eventualno, podočnjake korektorom.

 

Zelena svežina

Zelena senka za oči dočarava divno svež izgled, koji posebno zimi daje raznolikost. Ko ima smeđe oči može slobodno da se odluči za bilo koju nijansu zelene iz odabrane palete senki. Optimalna za svaki dan i kod svetlosmeđih očiju jeste kombinacija zelene sa sivim nijansama. I šta bi bila odlična šminka bez dugih trepavica? Veštačke trepavice stavite tik uz liniju trepavica.

Savet: Da postignete svetlobež efekat u sredini očnih kapaka, utapkajte malo tečnog korektora za pokrivanje. Za više sjaja, jednostavno nanesite vazelin. Tako se stvara lep sjaj na očima.

Nijanse jorgovana

Kada je reč o večernjoj šminki, stilski najbolje odgovaraju ajlajner, kajal i senka ljubičaste boje. I ono što je najbolje od svega: opušteno možete da naglasite ceo kapak do obraza senkom za oči. Međutim, tada bi ostatak šminke za oči trebalo da bude suptilan. Izvucite tanku liniju ajlajnerom ili nanesite malo maskare na trepavice, malo prozirnog sjaja na usne i gotovo!
 
Savet: Za posebno duge trepavice pogodne su pojedinačne veštačke trepavice. Pažljivo iz pakovanja izvadite pincetom ili prstima komad trepavice, umočite koren u lepak za trepavice i pričvrstite ga direktno na liniju trepavica. Potom još jednom nanesite maskaru. Tako nastaje takozvani efekat svilenih trepavica.