Kleopatra je svojevremeno već znala za zavodljivo delovanje upadljivo iscrtanih linija na očima: više je više – to je bio moto u drevnom Egiptu. Kod nas izgled sa ajlajnerima sada slavi svoj veliki povratak. Oči se pri tome naglašavaju na celoj liniji, te su kajal olovka, tečni i gel ajlajneri beauty proizvodi koje apsolutno morate da imate.

Svejedno da li se radi o ekstravagantnim potezima ajlajnerom, nacrtanim trepavicama s retro šarmom ili strogim grafičkim potezima i šarenim kapcima kao iz 80-ih godina: Usudite se na sve što stavlja glavni akcenat na kapke. To je ono što nam treba sada, kada nam je korona uzela možda i poslednju volju za veliki make-up nastup. U ovom slučaju trebalo bi da počnemo da vežbamo! Neke tehnike i nije tako lako savladati kada ih prvi put probate.

Ipak, nemojte da brinete: Povlačenje poteza ajlajnerom mora da se uči, ali s ovim savetima stručnjaka i malo osećaja u prstima i početnice će da budu zadovoljne – obećavamo to! Stručnjak za lepotu Madlen Zomerlat (Madelaine Sommerlat) objašnjava nam najlepše efekte sa ajlajnerima i otkriva nam kome dobro stoje.