Active Beauty
Tantouring: konturisanje sredstvima za samopotamnjivanje
Tekst: Caroline Pacholet

Trend lepote

Tantouring: konturisanje sredstvima za samopotamnjivanje

Najnoviji trend lepote je stigao i doneo nam mnogo prirodniji ten. Otkrivamo na šta treba da obratite pažnju i po čemu je tantouring bolji od klasičnog konturisanja.
Za savršeno konturisanje razni proizvodi kao što su podloga, bronzer, rumenilo i hajlajter „oslikavaju“ konture lica u nekoliko slojeva. Na ovaj način postiže se ujednačen i savršeno definisan izgled. Međutim, ova tehnika osim što zahteva veštinu i dosta vremena ispred ogledala, ponekad može da stvori efekat maske. Ukoliko ste više za prirodniji ten, dajte šansu novom trendu lepote pod nazivom tantouring.

Tri činjenice o trendu tantouring

1. Koje prednosti donosi tantouring?

Tantouring je tehnika u kojoj konture na licu dočaravamo pomoću proizvoda za samopotamnjivanje. Oni obezbeđuju prirodan ten. Budući da se ne nanosi mnogo slojeva podloge i sličnih proizvoda, već se boje samo određena područja, lice izgleda mnogo svežije. Osim toga, za savršen završni sjaj kod tehnike tantouring potrebno vam je samo malo bronzera, rumenila i hajlajtera.

Još jedna prednost ove tehnike je postojanost. Dok se klasično konturisanje skida svake večeri, tantouring traje do nedelju dana.

2. Kako da pravilno pripremim kožu?

Da bi koža bila optimalno pripremljena, pre sredstva za samopotamnjivanje uradite piling kojim se uklanjaju mrtve ćelije kože. Vašoj koži lica zatim će da bude potrebno mnogo hidratacije. Zato nanesite proizvod za negu kože koji je prilagođen vašem tipu kože. Nakon toga možete da započnete svoju sesiju samopotamnjivanja.

Ukoliko se tokom tantouringa javi poneka fleka, prvo duboko udahnite i ne paničite! Piling od limuna, šećera i kokosovog ulja učiniće da ove omaške nestanu u trenu.

Još jedan dragoceni savet jeste da koristite proizvode sa zaštitom boje. Tonirana sredstva za samopotamnjivanje već su obojena u smeđu boju i olakšavaju konturisanje jer su vidljivija i na taj način konture mogu bolje da se iscrtaju.


3. Kako funkcioniše tantouring?

Za optimalan rezultat svetli do srednji tipovi kože treba da koriste dva različita proizvoda: svetliji samopotamnjivač za nežnu preplanulost i tamniji ton za intenzivan rezultat konturisanja. Ako imate prirodno taman ten, možete da izostavite prvi proizvod.
  • Prvo nanesite svetliji proizvod na celo lice i vrat i ostavite da deluje.
  • Zatim razmažite tamniji proizvod za samopotamnjivanje četkicom za konturisanje ispod jagodica, sa strane na slepoočnice, ispod linije vilice, duž linije kose i sa strane duž nozdrva.
  • Sada dolazimo do blendiranja. Na svetlost dana izlazi iskustvo u konturisanju. Početnicima se preporučuje da upotrebe jaje za šminkanje budući da je blendiranje tapkanjem izuzetno jednostavno. Iskusni stručnjaci za konturisanje često koriste kabuki četku kao alat.
  • Kada preporučeno vreme delovanja istekne, nakon čišćenja lica biće vidljiv rezultat tantouring sesije. U zavisnosti od tipa kože i nege, rezultat traje do nedelju dana.