Active Beauty
Tri poznate šminkerke rekle su

Prirodna kozmetika

Tri poznate šminkerke rekle su "da" prirodnoj kozmetici

„No Makeup“ Makeup – jedan je od poslednjih trendova kada je reč o načinu šminkanja. On podrazumeva da na licu imate šminku koja je neutralna i deluje neupadljivo, a opet doprinosi da imate blistav i besprekoran ten. Najlakši način da postignete baš takav trendy look jeste uz prirodnu kozmetiku koja je ekološki prihvatljivija, sadrži samo prirodne sastojke, a ne sadrži veštačke mirise, boje i konzervanse. O prirodnoj kozmetici i šminki govore neke od najpoznatijih domaćih šminkerki – Ena Jović, Nena Ilić i Jovana Arsić.


ENA JOVIĆ

Najčešći razlozi zbog kojih dame biraju ove proizvode ogledaju se u njihovom sastavu, kaže Ena Jović. Upravo zbog toga, objašnjava ona, prirodna dekorativna kozmetika posebno odgovara osetljivoj koži koja je sklona neželjenim reakcijama i alergijama na mineralna ulja, sintetičke boje, parfeme i konzervanse koji se nalaze u konvencionalnoj šminki.

„Najbolja stvar kod prirodne šminke, posebno kod pudera, jeste to što ovi proizvodi imaju prirodan zaštitni faktor. Dakle, minerale koji se za naše lice hvataju poput riblje krljušti i fizički odbijaju sunčeve zrake. To je nešto što najviše volim kod ove kozmetike“, ističe Ena, i dodaje da joj je drago što se u poslednjih godinu dana sve više okrećemo zdravlju i obraćamo pažnju na sastav proizvoda.NENA ILIĆ

Nena Ilić objašnjava da mnoge dame koje posete njen studio žele da budu prirodno lepe i uz to istaknu svoje najbolje adute – oči, usne, jagodice. One sa osetljivom kožom ili specifičnim stilom života biraju prirodnu šminku.
„U studiju imam celu kolekciju prirodne šminke zbog klijenata koji isključivo žele prirodne sastojke. Neko ko voli prirodne proizvode doslovno koristi sve što je prirodno. Po mom mišljenju, kada je reč o prirodnom, misli se i na ishranu i na lifestyle koji to prati“, zaključuje Nena i dodaje da je i sama imala fazu u kojoj je koristila samo prirodnu kozmetiku, što joj je veoma prijalo.


JOVANA ARSIĆ

Šminkerka Jovana Arsić kaže da njeno iskustvo govori u prilog podizanju svesti o prednostima prirodne kozmetike, kao i da poslednjih godina sve češće dobija upite vezane za takvu vrstu dekorativne kozmetike.

„Prirodnu šminku u poslu najviše koristim kada je u pitanju zrela koža ili ona koja ne zahteva veliku pokrivnu moć. Kada klijent zahteva „No Makeup“ Makeup, prirodna šminka je uvek odlično rešenje. Najveće prednosti prirodne šminke jesu sastojci koji ne štete vašoj koži“, savetuje Jovana Arsić.

Preporuka za idealnu prirodnu šminku

Kao i uvek – za sve savete treba pitati stručnjake, a potom sledi trenutak kada se treba posvetiti izboru kvalitetnih proizvoda. Komade prirodne šminke koji će postati omiljeni deo vaše bjuti rutine možete pronaći u dm drogerijama koje nude asortiman sa više od 200 proizvoda iz pomenutog segmenta. Pod okriljem privatne robne marke alverde otkrićete brojne proizvode koji će na prirodan način da istaknu vašu lepotu. Među njima se izdvaja paleta senki sa oznakom 30 koja sadrži osam prelepih boja – od svetlobež preko svetlucavih smeđih tonova do mat taupe.

Sledeći prirodni proizvod koji će vas oduševiti jeste kajal olovka za oči s bademovim i susamovim uljem iz kontrolisanog organskog uzgoja. Ukoliko želite da istaknete usne na prirodan način, probajte alverde MATT ruž u olovci koji se lako nanosi, a za makeup finish koristite Glow and Shine hajlajter kojim možete dodatno da naglasite određene delove lica. Ovo je samo jedna od mnogobrojnih kombinacija koje će vam omogućiti da izgledate prirodno i to na zaista prirodan način. Ukoliko je to vaš put u „bjuti rutini“, u dm drogerijama vas čeka mnoštvo makeup proizvoda na bazi sastojaka iz čiste prirode, a leto je idealan period da ih isprobate!