Active Beauty
CC krema: pet razloga da ona bude vaš izbor za prikrivanje nesavršenosti

Po čemu se razlikuje od BB kreme i podloge?

CC krema: pet razloga da ona bude vaš izbor za prikrivanje nesavršenosti

Kažemo zbogom, zbogom crvenilu, bubuljicama i nesavršenostima na koži. Zahvaljujući CC kremi iz dm-a prilagođenoj svakom tipu kože, brzo ćemo prikriti sitne nedostatke i to bez suvišne šminke.

Kako bi bilo lepo kada bismo ujutru proveli samo malo vremena šminkajući se – a zatim u ogledalu ugledali prirodno blistav ten! Zvuči kao utopija? Ne uz CC kreme iz dm-a, zato što one prekrivaju podočnjake, sitne kapilare i pigmentne fleke za tren oka – i to bez ikakve podloge.

Čišćenje lica doduše ne možemo da izostavimo, ali ako to želite i ako ujutru nemate mnogo vremena, možete bez problema da izostavite dnevnu negu jer su CC kreme dizajnirane i za negu i za makeup – samo što nemaju veliku moć pokrivanja.

CC krema, BB krema ili podloga: evo po čemu se razlikuju

„CC“ znač „Color Correction“, dakle „boja i korekcija“. Naziv sve govori: CC krema je tonirana dnevna krema koja pruža kako negu, tako i moć pokrivanja.

Pitate se šta je razlika u odnosu na BB kremu? CC kreme bolje pokrivaju nejednakosti i crvenilo. Dakle, ako želite veću moć pokrivanja, ali i da zadržite prirodan izgled, CC krema je pravi izbor za vas.

U poređenju s klasičnom podlogom CC krema iz dm-a ima manju moć pokrivanja, ali zato sadrži sastojke za negu i hidrataciju.

Zvuči dobro? Ovih pet razloga govori u prilog tome da CC kreme uvrstimo u svoju rutinu nege lepote.

Pet nepobedivih razloga za CC kreme iz dm-a

  1. Brzo dovode ten do savršenstva: Dok su BB kreme zbog malog sadržaja boje pogodne pre svega za nekomplikovane tipove kože, CC kreme zahvaljujući svojoj većoj moći pokrivanja koriguju i veće nepravilnosti, čine oštećenja od sunca nevidljivima i tako vizuelno ujednačuju naš ten. To ćemo najbolje postići uz kreme koje sadrže reflektujuće pigmente i time vizuelno omekšavaju kožu.
  2. Neguju kožu: Mnoge CC kreme sadrže aktivne materije protiv starenja. Zahvaljujući niacinamidu, vitaminima C i E ovi proizvodi podržavaju kožu u obnavljanju ćelija, čuvaju vlagu i na taj način usporavaju starenje kože. Kada je o borama reč: neke CC kreme sadrže faktor zaštite od sunca i dodatno štite nežnu kožu lica od sunca i njenog dugoročnog oštećenja!
  3. Efikasno prikrivaju crvenilo: Bilo da se radi o nečistoćama na koži, kapilarima ili nadraženoj koži, određene CC kreme su ciljano razvijene da prikriju upadljivo crvenilo. One sadrže minimalni udeo zelene boje u pigmentima koja kao komplementarna boja vidljivo smanjuje crvena područja na koži. Da li ste spremni za ujednačenu, lepu kožu?
  4. Prilagođavaju se tonu kože: Često vam je teško da pronađete odgovarajuću nijansu za svoju kožu? Sa CC kremom nema potrebe da se dugo premišljate pred paletom boja jer za svaki proizvod uvek postoji samo nekoliko nijansi. Razlog je to što kapsulirani obojeni pigmenti u CC kremama izbijaju na površinu tek pri kontaktu s kožom i tako se individualno prilagođavaju svakom tenu. Zbogom, promašene nijanse!
  5. Za svaki tip kože postoji odgovarajuća CC krema: Za nečistu ili masnu kožu pogodne su CC kreme s većom moći pokrivanja koje u idealnom slučaju matiraju, odnosno stvaraju ravnotežu u proizvodnji sebuma. Za suvu kožu ili kožu s prvim borama savetuju se sastojci koji imaju hidratantno dejstvo poput hijaluronske kiseline. Imate osetljivu kožu? I za ovaj tip kože u dm-u su dostupni proizvodi koji su posebno nežno formulisani i prikrivaju nepravilnosti.