Active Beauty
Igra boja

Ovo proleće biće šareno!

Igra boja

Plava kao nebo

Svetloplava nijansa, moćni akvamarin, atolplava ili tirkizna nijansa plave – kada se nanesu mat – podsećaju na blistavoplavo letnje nebo. Mlade dame (kao i one mlade duhom) zahvaljujući ovom izgledu odišu lakoćom, svežinom, vitalnošću i osećajem slobode.

Izgled:

Da biste pripremili kapke za nanošenje senke, obavezno upotrebite prajmer i izdašno ga nanesite, na primer alverde Hydro Augenprimer. On može lako da se umasira prstima i pruža dozu dodatne svežine. Zatim malom, širokom četkicom prvo nanesite svetlu senku u beloj, krem ili veoma svetloj plavoj boji iznad linije trepavica. Kružnim potezima četkice boju dobro izblendajte na koži. Nakon toga, na gornji kapak nanesite što sjajniju nijansu plave. Na unutrašnji ugao oka i duž nabora kapka malom, čvršće povezanom četkicom nanesite tamnoplavu nijansu, neka to bude linija koja je na početku šira, a zatim se sužava prema spolja. Tamnoplavu nijansu izmešajte s bojama na kapku. Konture usana su usklađene s tonom kože i matirane s malo pudera, samo je na sredini usana ružičasti sjaj.

SAVET

Ne izgleda svaka senka za oči podjednako intenzivno na koži. Ako želite snažniju nijansu boje, prethodno premažite očni kapak belom olovkom za oči. Zatim četkicom na kapak nanesite senku preko bele podloge. Boja je intenzivnija i više sija!

Tamnoplava kao more

Kaže se da su mirne vode obično veoma duboke. Ovo se bez sumnje odnosi na tamnoplavu, kobaltplavu i teget boju. Dame koje ih nose uvek su obavijene tajanstvenom aurom. Sanjarke su u potrazi za umirujućim efektom plave boje koji dovodi u harmoniju i ravnotežu. Zamišljene i senzualne boginje noći takođe se rado odlučuju za paletu plavih boja.

Izgled:

Na unutrašnji ugao oka i na unutrašnju trećinu kapka nanesite senku u boji kajsije ili bakra i izblendajte. Tečnim plavim ajlajnerom iscrtajte liniju polazeći od spoljašnje trećine oka, duž gornje linije trepavica, preko ugla oka, sve šire i šire. Povucite plavu liniju prema gore kako biste dobili mačkasti oblik. Da biste iscrtali preciznu liniju, najbolje bi bilo da postavite ciljne tačke na željenim mestima. Plavu liniju po želji možete da podebljate. Od unutrašnjeg ugla oka na gornjem kapku iscrtajte liniju olovkom u boji kajsije ili bakra. Usne ostaju prirodne, a zahvaljujući transparentnom balzamu one su meke i glatke. Malo rumenila u nijansi kajsije na obrazima nežno će da istakne boju šminke na kapcima.

SAVET

Iscrtavanje linije oko kapka ili mačkastog oblika olovkom za oči ili ajlajnerom treba da se vežba. Ako vam nedostaje strpljenja, postoje alternative. Veoma debela linija, odnosno široke linije na gornjem kapku nanete prstima intenzivno privlače poglede.

 

 

Žuta kao sunce

Ako vam se raspoloženje još nije popravilo, to će se sigurno desiti posle ovakvog šminkanja! Pantone boja 2021. godine, Illuminating, svetla, razdragana žuta boja koja širi topli optimizam. Dame koje pozitivno gledaju na budućnost i na sebi nose osećaj nade ovom sunčanom šminkom mogu da obasjaju i ljude u svom okruženju. Suncežuta, limunžuta ili boja nevena – savršene su za sve lavice i decu sunca među nama!

Izgled:

Nakon prajmera, mekanom četkicom nanesite malo neutralne senke za oči u nude nijansi, u skladu sa prirodnim tonom kože. Ovo će da pomogne da optimalno izmešate boje i izbegnete mrvice u naborima kože. Mekanom, širokom četkicom nanesite žutu senku za oči i izdašno razmažite preko gornjeg kapka. Nanesite nekoliko slojeva i svaki put dobro izblendajte. Naglasite svetlucavom zlatnom nijansom ili hajlajterom na unutrašnjem uglu oka i takođe izmešajte četkicom. Na kraju, crnom olovkom za oči iscrtajte liniju duž gornje linije trepavica i obojite trepavice crnom maskarom. Usne zadržavaju prirodni izgled zahvaljujući mat nijansi boje rđe.

SAVET

Uz crvenkaste i maslinaste tonove kože odlično se slažu intenzivna suncežuta ili zlatnožuta nijansa. Limunžuta i izbledeli, hladniji žuti tonovi čine da svetli i plavičasti ton

 

Crvena poput korala

Vatrenocrvena, svetlocrvena ili koralna nijansa koja blago teži narandžastoj spas su za svaki ten i pružaju osećaj snage. Uzbudljivi i strastveni crveni tonovi bude hrabrost u damama koje ih nose – kako onu koju nose u sebi, tako i hrabrost da ispolje svoju unutrašnju snagu. Snažne boje za snažna osećanja!

Izgled: Ako se odlučite za jarku svetlocrvenu ili koralnu nijansu, treba da naglasite samo jedno područje lica. Dakle, stavite akcenat na usne! Kako bi boja bila postojana, prethodno upotrebite prajmer za usne. Olovkom konturišite usne u odgovarajućoj koralnocrvenoj nijansi. Nanesite karmin četkicom i dobro razmažite. Sitne greške duž ivice usana možete da ispravite korektorom i pamučnim štapićima. Predeo oko očiju može nežno da zasvetluca. Hajlajterom u svetloružičastoj ili krem nijansi naglasite uglove očiju.

 

SAVET

Izostavite sjaj! I prošle godine su usne u boji korala bile u trendu. Ove godine ne mora da sija na sve strane. Svetlocrvena sa svilenkastim mat sjajem postavlja nove standarde ovog proleća.