Menu

Kako da pravilno našminkate i kombinujete Smokey Eyes

Smokey Eyes za veselu novogodišnju žurku. Klasične Smokey Eyes među kombinacijama boja.

Home » Lepota » Make-Up » Kako da pravilno našminkate i kombinujete Smokey Eyes - 12.2019

Svečana novogodišnja večera sa voljenom osobom ili opuštena novogodišnja žurka sa prijateljima: Smokey Eyes su uvek dobro rešenje. Ovde ćemo vam pokazati najbolje varijante – i kako da ih pravilno iskombinujete uz nokte.

Šarene Smokey Eyes

Na gornji kapak do pregiba oka izdašno nanesite tamno zelenu senku. Ako senka sadrži svetlucave čestice, postićićete glamurozni efekat. Zatim četkicom uzmite dva dodatna, svetlija tona zelene boje i razmažite ih preko tamne senke ka spolja. Budite posebno precizini na unutrašnjem i spoljašnjem uglu oka. Stapanje boja treba da izgleda identično na oba oka. Ispod kapka nanesite plavu boju i takođe je nežno razmažite ka spolja. Plavom olovkom za oči povucite liniju na donjem kapku.

Savet: Posebno sofisticarano iznenađenje dobićete kada su trepavice na donjem kapku usklađene sa bojom koja je naneta ispod. Da biste to postigli, upotrebite maskaru odgovarajuće boje.

 

 

 

Nokti sa tačkicama

Za ovaj razigrani party look treba dobro pripremiti nokte. Najbolje bi bilo da dan pre očistite nokte u kupki za nokte a zatim pažljivo uklonite zanoktice štapićem od ružinog drveta. Isturpijajte nokte u željenom obliku i umasirajte ulje za nokte. Narednog dana na čiste i suve nokte nanesite prozirni osnovni lak. Nakon što se nokti osuše, omiljenim bojama napravite male tačke na noktima. Vesele boje jorgovana, mente odnosno narandžasta boja dobro se slažu uz narandžasto-crveni sjaj odnosno ruž.

Savet: Da biste mogli da napravite male okrugle tačke, upotrebite aplikator za nokte. Podjednako dobro može da posluži i okrugla glava čiode.

 

 

 

 

Svetle Smokey Eyes i svetli nokti

Da bi boje bile postojane na kapku i da bi mogle uredno da se razmažu, kao osnova se koristi prajmer za nežnu kožu oko oka. Suva koža može da se izbegne hidratantnom kremom. Za ovakav look, nanesite četkicom senku u boji breskve na gornji kapak do pregiba oka. Zatim razmažite ka spolja nežnom ljubičastom bojom. I za nokte važi: prvo nega, zatim lakiranje. Lak za nokte u boji jorgovana odražava nežne boje oka.

Savet: Da biste pronašli odgovarajuće boje za Smokey Eyes, nanesite na ruku boje koje su vam dostupne, razmažite ih na koži i stavite ih pored oka na dobrom svetlu. Obratite pažnju na ton kože i na boju očiju!

 

 

 

 

Teget nokti sa aplikacijom

Za tajanstveni izgled noktiju preko prozirne osnove nanesite teget lak. Za naročito intenzivan efekat boja nanesite dva sloja. Aplikacije za nokte kao što su stikeri ili svetlucajući kamenčići možete sami jednostavno da nanesete pomoću lepka za nokte. Isto važi i za aplikacije koje napravite sami, kao na primer spirale u bakarnoj boji. Pincetom ih pažljivo umočite u lepak za nokte a zatim zalepite na nalakirani i osušeni nokat. Dodatni sloj prozirnog laka obezbediće dodatnu postojanost i dodatni sjaj.

Savet: Najbolju inspiraciju za sopstvene aplikacije za nokte naći ćete u uradi sam prodavnicama, poput vrlo tanke žice bakarne boje za spirale koje se savršeno slažu uz teget nokte. Najlepše je ipak kada dizajn za nokte osmislite zajedno sa prijateljicama!

Prema gore
OKViše informacija