Active Beauty
Make-up ne mora uvek da bude perfektan

Greške su dozvoljene: uštedite vrijeme uz nekoliko saveta.

Make-up ne mora uvek da bude perfektan

Greške su dozvoljene: novi izgled uz pomoć ovog Make-up-Looks ne izgleda samo ležerno, već i štedi vreme koje se provodi u kupatilu.

Svi oni koji ujutro radije žele da spavaju barem deset minuta duže, a ne očajavaju kada treba da izvlače precizne linije sa ajlajnerom sada mogu konačno da odahnu. „Nesavršeno savršen“ je moto za narednu sezonu – a greške u šminkanju nisu samo dozvoljene, već su i poželjne.

Ajlajner sme biti razmazan, senka za oči se može opušteno razmazati prstom, a nokti postaju apstraktno umetničko delo. Kako bi izgled bio ležeran a ne zapušten, negovana osnova je preduslov. Ali ne brinite, uz samo malo pripremnog rada možda ćete još uvek biti u mogućnosti da pritisnete dugme za odlaganje buđenja.

Jutro posle

Za one koji uveče nisu skinuli dobro šminku, sledećeg jutra ih u ogledalu očekuje razmazana šminka oko očiju pa izgledaju kao pande. Ne moramo izgledati baš tako ekstremno, međutim ovaj način šminkanja i izgled koji dobijamo ostavlja prividan utisak da je prošla noć bila prilično duga. Stoga, postojeći tamni podočnjaci se prikrivaju uz pomoć Concealer-a ili pre njegovog nanošenja kožu negujemo hladnim jastučićima za oči.

Inspirisan Grunge izgledom iz 90-ih, ajlajner se zatim nanosi na kapak ili ispod donjeg kapka i blago razmazuje tankom četkom ili prstima – očigledno je da je precizno nanošenje šminke sada samo stvar prošlosti. Tokom dana, izgled je kombinovan sa karminom u nude nijansi, a uveče se mogu namazati i intenzivnije nijanse crvene boje.

 

 

 

Preciznost šminkanja je na pauzi

Posebno kada se u prošlosti nosio make up sa jakim bojama, čist način šminkanja je uvek bio izuzetno važan. Uz ovaj make-up slobodno se može zaobići ta disciplina kod šminkanja. Kako bi šareni tonovi šminke dobro izgledali i ostali tamo gde im je mesto, izuzetno je važno grundiranje uz pomoć baze i to sve pre nanošenja senke za oči.

Zatim se boja prstom utapka na pokretni kapak ili se nanosi četkom – završni sloj treba da izgleda „Iskrzano“. Ceo make – up izgleda posebno dobro sa senkom za oči krem boje. Tako da čak i jaki ili blistavi tonovi deluju ležerno i pogodno za šminku za preko dana.

 

 

 

 

Upravo poljubljena – Izgled usana

Usne koje izgledaju sa karminom u fazonu „Smudged“ ili „Just Kissed“ su ponovo u narednoj sezoni u trendu. U tu svrhu olovka za usne kao i četkica za usne mogu ostati zatvorene u kozmetičkoj torbici. Fokus kada se nanosi ruž jeste sredina usana, i tu se pažljivo maže. Zatim prstima nežno razmažite ruž i to pokretima od sredine usana prema krajevima usana.

Pošto nakon šminkanja efekat koji se dobija, privlači pogled na usne, trebalo bi ranije predveče usne učiniti mekim uz pomoć pilinga i adekvatnom negom za usne. Posebno cool i upadljiv je ovaj izgled ukoliko se koristi mat ruž. Međutim, ako neko više voli nešto svežije, može naneti malo sjaja za usne i to na sredinu usana.

 

 

 

 

Bolje iskrzano nego dosadno jednoobrazno

Nail art često stvara istinska umetnička dela. Svako ko do sada nije u toku lakiranja noktiju dokazao da ima mirnu ruku uživaće u ovom trendu i pronaći radost u toku lakiranja noktiju. Mogućnosti su neograničene. Bilo da su tačke, linije ili prskanja lakom u pitanju – sve je dozvoljeno, što vam se sviđa.

Kako krajnji rezultat ne bi izgledao kao eksperiment na dečijoj zabavi, nokti treba da izgledaju negovano i prethodno ih je uz pomoć turpije potrebno uobličiti. Čitava stvar izgleda posebno lepo kada se boje podudaraju, na primer u različitim pastelnim nijansama. Više tačkica ili linija na noktu crne, bele ili srebrne boje stvaraju vezu između prskanog laka i na taj način stvaraju skladnu celokupnu sliku tj izgled nokta.

Čak i ako se koristi više boja, kada se namerno nokti neuredno lakiraju u poređenju sa klasičnim manikirima tom prilikom se ipak štedi vreme. A najbolje u svemu tome je? Sastavni deo ovog manikira jeste da nokat izgleda kao da se prebrzo skinuo lak sa nokta.