Active Beauty
Pažnja, novi TREND

Crvene nijanse u šminkanju privlače poglede.

Pažnja, novi TREND

Crvene nijanse u šminkanju privlače poglede.

Kliše da crvena boja oko očiju asocira na noći provedene na plesnom podijumu, odavno je prošlost. Sada je crveni trend došao da bi ostao – i deliće još mnogo vatrenih pogleda ove godine. Uprkos velikom efektu koji ima, crvena boja nije najjednostavnija kada je u pitanju prikladna i precizna šminka. Međutim ukoliko se šminkate u skladu sa oblikom lica i obratite pažnju na nekoliko bitnih stvari, svi pogledi će biti uprti u vas.

Nijansa boje mora da odgovara tipu kože

Nisu sve nijanse crvene boje adekvatne za svaki ten kože. Kako ne biste izgledali kao da ste celu noć proveli u diskoteci potrebno je obratiti pažnju na nijanse boja. Kao i kod karmina, hladni i plavičasti tonovi kao što je boja crvene trešnje, posebno su pogodni za svetao ten. Tamniji ten može da koristi intenzivnije i toplije nijanse crvene boje kao što su boja narandže, bordo ili terakota. Prava boja daje sjaj i očima i tenu.

Prajmer senku je potrebno koristiti kako bi boja duže trajala i kako bi mogla razviti svoj puni sjaj. Senka se nanosi četkicom srednje čvrstine, tako da boja može postepeno da se pojača i ciljano nanese. Posebno na početku, kada je potrebno da se naviknete na crvenu boju na očnim kapcima, od pomoći je ujednačiti boju neutralnim tonom koju izdašno nanosimo. U zavisnosti od odabrane nijanse crvene, senka se blendiranjem sjedinjuje sa hladnijom ili toplijom nijansom smeđe boje, sve do obrva. Za poseban efekat, možete izvući liniju crvenom olovkom uzduž luka trepavica. Međutim na donjoj liniji oka, bez obzira na ten kože, bolje da koristite blažu crvenu-braon ili terakota boju. Intenzivna crvena boja npr boja trešnje u ovom trenutku mogla bi zaista da prenese utisak crvenih i umornih očiju.

Crveni kapci mogu pojačati uočljivost drugih crvenih mrlja na licu. Stoga, potrebno je posebnu pažnju posvetiti ravnomernom i ujednačenom tenu. Crvene mrlje i nečistoće se mogu optički ujednačiti uz pomoć zelenog Concealer – korektora. Ostatak šminke može biti suptilan, malo rumenila, a Nude ruž za usne će zaokružiti šminku i izgled. Ako želite više boje na usnama, najbolje pristaje ukoliko ostajete u crvenkastom spektru boja crvenkasto – smeđi ili ruž boje karamele.

Koja crvena u skladu sa bojom očiju?

Kada tražite odgovarajuću crvenu boju pa i onda kada želite pravu boju za oči, možete se orijentisati u skladu sa tenom kože i bojom očiju. Plave oči se ističu uz pomoć prirodnih tonovima boje kajsije, breskve ili karamele. Smeđim očima pristaje gotovo svaka nijansa, ali treba izbegavati prilično svetle pastelne boje. Intenzivne boje ljubičaste kao što je burgundac, su odličan izbor za smeđe oči. Zelene oči takođe imaju odličan izgled uz ljubičaste i crvene boje, a oči našminkane blještavim bakarnim tonom su zanosne.

Malan Breton MAKEUP , LIPS , MODEL, WOMAN, NEW YORK FASHION WEEK 2015 WOMEN RTW READY TO WEAR FOR SPRING SUMMER, FASHION SHOW , PRET A PORTER, FRĂśHLING FRUEHLING SOMMER NYPAPSS15 DETAILS, BIJOUX, ACCESSORIES
A model prepares backstage ahead of the Red Carpet show during Mercedes-Benz Fashion Festival Sydney 2015 at Sydney Town Hall on September 25, 2015 in Sydney, Australia.

Izgledi za početnike i profesionalce.

Za početnike posebno je pogodan decentni crveni ton, koji se izdašno nanosi prema gore i lepo se sjedinjuje sa smeđim i Nude tonovima. Blagi prelazak na boju na kapcima uspeva uz pomoć smeđe maskare.

Napredni korisnici mogu eksperimentisati sa različitim nijansama crvene boje i kreirati prelaze uz pomoć boja. U tu svrhu, iz ivice očnog kapka oka pa prema polovini očnog kapka se nanosi svetliji intenzivniji ton, a ostatak kapka je obojen tamnijom crvenom bojom. Posebno hrabri izvlače sa tečnim ajlajnerom u jarko crvenoj boji liniju duž gornjeg očnog kapka a duž vodene linije kapka odgovarajuću nijansu narandžaste boje.