Menu

Novo rumenilo

Oštre ivice i naglasak na boji – kako ove sezone naneti rumenilo.

Home » Lepota » Make-Up » Novo rumenilo - 03.2017

Blush, rumenilo ili hajlajter: tri imena za jedno čarobno sredstvo. Kada se pravilno nanese, kožu čini svežijom i pritom naglašava konture lica. Ali ove sezone ga nećemo koristiti samo za osvežavanje kože, već će postati naš adut među make-up proizvodima. U nekim slučajevima do te mere da će čak zameniti senku za oči.

U stilu disko-klubova 80-ih

Kod ovog look-a se orijentišemo na stil 80-ih godina. Crvene i intenzivne pink nijanse nanose se iznad jagodičnih kostiju, sve do obrva. Ako želite i dovoljno ste hrabri, nanesite rumenilo do sredine očnih kapaka. Ovakav look može podsećati na masku, a dodatno ga možete istaknuti jarko crvenim, sjajnim usnama.

Od jednog napraviti dva

Ovaj look možemo svesti na njegovu suštinu – ružičasta boja se nanosi svuda. Pritom na očne kapke namerno nanosimo upravo kompaktno rumenilo, i to ružičaste, mat nijanse. I u ovom slučaju blush ili rumenilo nanesite preko jagodične kosti, slepoočnica pa sve do obrva. Ovaj trend u nanošenju šminke unosi posebnu svežinu i pritom nas automatski čini vizuelno nešto mlađima.

All about peach

Ove sezone će na obrazima zavladati nežne boje breskve, a odličan su izbor za isticanje prirodnog look-a bez šminke. Uopšte predstavljaju dobro rešenje za nenametljiv i svež dnevni look.

U stilu disko-klubova 80-ih

 

Kako napraviti ovaj look:

Za ovaj look koristimo kremasto ili kompaktno rumenilo, koje se nanosi prstima ili četkom za nanošenje, tačno iznad jagodične kosti, brzim kružnim pokretima zbog senčenja boje. Sloj rumenila ide do obrva i pri tom je jako važno da ten bude besprekoran.

Hajlajter nanesite na površinu obraza i ispod luka obrva.

Preporuka: kremasto ili rumenilo u gelu, koristi se jedino ako se kao podloga koristi tečni puder. Na taj način ćete najbolje sjediniti pigmentaciju podloge s rumenilom.

 

Preporučujemo:

Rumeno. Max Factor mirracle rumenilo za dodir svežine na važim obrazima.

 

 

Od jednog napraviti dva

 

Kako napraviti ovaj look:

Ružičasti blush je hit ovog proleća. Donosimo vam nekoliko saveta o tome kako i na koja mesta da nanesete rumenilo. Pritom imajte u vidu da ne smete zaboraviti ni očne kapke. Zahvatite rumenilo četkom, zatim otresite višak kako biste dozirali optimalnu količinu za nanošenje. Počnite od najviše tačke jagodične kosti odakle se rumenilo nanosi ukoso prema slepoočnicama do obrva. Kod nanošenja na području očnih kapaka najlakše je koristiti prste. Na kraju nanesite malo mat ružičastog ruža na usne.

Preporuka: zlatno beauty-pravilo kaže da se rumenilo uvek nanosi preko sloja pudera jer se tako postiže najbolja pigmentacija.

Preporučujemo:

Okruglo. L’Oréal nude puder kremaste teksture koji sadrži i jastučić.

 

All about peach

 

Kako napraviti ovaj look:

Ovaj look zahteva savršenu podlogu pa nemojte štedeti na korektoru i hajlajteru. Rumenilo boje breskve se nanosi četkom ili prstima, počevši od gornje tačke jagodične kosti. Boja se senči ka spolja u smeru ivice kose. Na usne nanosimo ruž ili balzam za usne istog tona boje.

Preporuka: Ako niste u mogućnosti da odmah kupite proizvode za obraze, usne i očne kapke, rumenilo možete iskoristiti i kao senku za oči, pa čak i za usne.

Preporučujemo:

Peach… Maybelline maser rumenilo za prirodnu boju koja se jednostavno nanosi.

 

 

 

 

Prema gore
OKViše informacija