Menu

Nepresušna lepota

Godine nisu važne.

Home » Lepota » Make-Up » Nepresušna lepota - 09.2018

Među novim make-up trendovima svaka žena će pronaći nešto za sebe. Jedini uslov je volja da se isproba nešto novo. A godine nisu važne.

Golden Eye

Boja: zlatna
Tekstura: tečni tuš za oči ili kremasta senka, blagi pigmenti
Tehnika: tapkanje

Mrvica glamura u svakodnevici nikad ne može da škodi. Pritom trend zlata u kozmetičkim proizvodima poprima sasvim različite oblike. Dolazi u obliku svetlucajuće zlatne senke ili kao jednostavni tuš za oči, kao zlato u listićima na kapcima ili obrvama. Odavno ga znate kao highlighter na jagodičnim kostima ili lak za nokte. Često su dovoljni samo mali zlatni detalji da se privuku svi pogledi.

Baš ovako:
Za ovaj glamurozni dnevni look se koristi ili tečni tuš za oči ili kremasta senka. Budući da za ovakav izgled nije bitna preciznost, mogu da ga isprobaju i manje uvežbane korisnice. „Kremaste teksture prvo se nanose na kapak, zatim se prstima razmažu i tapkaju.“ obašnjava make-up umetnica Džulija Mariniks.

Maskara u boji

Boja: plava
Tekstura: maskara

Veliki trend šminkanja iz 90-ih se napokon vraća i to na velika vrata! Maskara u boji u narednoj sezoni će biti vrlo upečatljiva. Dok su tokom 90-ih korisnici morali da se zadovolje samo plavom i zelenom, izbor koji se sada nudi je stvarno zabavan. Od ljubičaste i ružičaste, do žute i narandžaste naći će se sve što vam srce poželi. Šarena maskara uvek izgleda sveže i pomalo odvažno, a pritom nije preterana.

Baš ovako: „Pri korišćenju maskare u boji, pre nanošenja možete oblikovati trepavice uvijačem i eventualno koristiti posebni serum za negu”, savetuje make-up umetnica Džulija Mariniks. „Kako bi željena boja bila upečatljivija, na trepavice se prvo nanosi bela maskara. Tek onda se nanosi prvi sloj maskare u boji. Pre drugog sloja slepljene trepavice razdvajaju se četkicom za trepavice. Kod nanošenja drugog sloja boje, na trepavice zapravo ne treba naneti puno boje, već ih samo dotaknuti. Kako biste objedinili izgled ili ga poboljšali, možete na kapke naneti senku u kontrastnoj boji.”

Dewy-Look

Boja: prirodna
Tekstura: sjaj za lice, sjaj i highlighter
Tehnika: nanošenje beauty-blenderom

Obilno hidrirana koža kao rosa, koža koja izgleda zdravo i sveže: koža sa tzv. „dewy efektom“ je izgled koji će biti trend sledeće sezone. „Dewy“ je termin iz engleskog i znači „vlažan kao rosa”. Tekstura slična gelu, tečni sjaj i jako puno sjaja najvažniji su elementi za ovaj efekat „mokre šminke” koji deluje tako prirodno. Zahvaljujući tečnim sastojcima, ten deluje nežnije nego pri korišćenju highlightera. Baza za ovaj izgled je dobro hidrirana koža koja može da se postigne korišćenjem hidratantnih krema ili seruma.

Baš ovako:

Vlažna BB krema meša se sa tečnim highlighterom na dlanu i nanosi se vlažnim beauty-blenderom. Ova mešavina je zaslužna za svetlucavu kožu. A sa hidrirajućim korektorom se prekrivaju eventualni podočnjaci. Za postizanje sjaja, sjaj se ne nanosi samo na usne, već i na kapke. „Ako nemate sjaj na raspolaganju, možete da koristite druge materije koje koža ne upija brzo, na primer vazelin”, odaje nam tajnu make up umetnica Džulija Mariniks. Na kraju krajeva, sjaj može da se nanese i ispod obrva ili iznad usana.

 

Wine Lips

Boja: boja crvenog vina
Tekstura: mat ili sjaj
Tehnik: nanošenje četkom

Statement lips ili power lips vole da budu u centru pažnje i uglavnom ne pristaju na kompromise. U sledećoj sezoni biće posebno tamne. Od bordo preko boje rubina do purpurno crvene. Za usne boje vina nema normi ni starosnih granica, ali usne moraju da budu savršeno negovane. To se najbolje postiže tzv. tehnikom lip scrub nakon koje sledi hidratantna nega. Ako nemate proizvode za negu kod kuće, možete da pripremite nešto na brzinu, kaže make up umetnica Džulija Mariniks: „Za pripremu brzog i efikasnog pilinga za usne pomeša se krupni šećer sa vazelinom i ta mešavina se oprezno utrlja na usne.”

Baš ovako:„Dobar trik je i obrubljivanje korektorom“ kaže Džulija Mariniks. On se četkom nanosi oko ivice usana i potrebno je da se dobro sjedini pokretima ka spolja. „Tako nastaju svetla mesta koja nakon nanošenja boje na usne dolaze do izražaja. Za optimalan rezultat nanosi se više slojeva ruža za usne. Nakon prvog sloja boja se obriše lagano tapkajući kozmetičkom maramicom, a zatim se nanese još jedan sloj.

No Mascara Look

Boja: prozirna i svetloplava
Tekstura: maskara, jaki pigmenti
Tehnika: nanošenje prstima

Opis ovog izgleda pomalo navodi na loš trag, jer „bez” nije stvarno stanje stvari. Trendom šminkanja bez maskare dominiraju posebno trepavice koje izgledaju prirodno, koje moraju da budu savršeno razdvojene i koje se oblikuju nevidljivim pomagačima. Ove prirodne, „bezbojne” trepavice lep su kontrast inače dramatičnom načinu šminkanja očiju i definitivno izraz trenda beauty positivity.

Baš ovako: Prvo se trepavice odvoje četkicom, na kraju se oblikuju uvijačem. Ako želite da dodatno oblikujete trepavice, možete da koristite providnu maskaru. Takvi providni gelovi održavaju oblik trepavica i intenziviraju ton prirodne boje. I prajmer za oblikovanje će ovde dobro poslužiti. Područje oko očiju nakon toga izgleda sjajnije i sveže. Za kraj upotrebite još malo svetloplave senke koju ćete naneti na kapke laganim tapkanjem.

Instagram: Ikone stila

Prema gore
OKViše informacija