Active Beauty
Make-up za oči

Trendovi iz sveta maskara.

Make-up za oči

Trepavice – sasvim prirodne ili gotovo potpuno veštačke, klasične crne ili u više boja? Donosimo sve trendove i novosti iz sveta maskara.

Sve se pomalo promenilo. Tako u novoj sezoni na trepavice možete da nanosite maskaru raznih boja. Ili jednostavno nemojte nanositi nikakvu, nego dopustite da u prvi plan dođe vaša prirodnost. Možda više i ne morate toliko da se trudite da prilikom nanošenja maskare izbegnete efekat neurednih trepavica, nego se potrudite da baš taj efekat i postignete. Za razliku od prirodnog, drugi stilovi propagiraju naglašenu neprirodnost koja se odražava u obliku veštačkih trepavica. Zaključak: baš sve je dopušteno.

Gole trepavice

Pune, guste trepavice nisu uvek alfa i omega stila. U to nas uverava novi trend: moderne su prirodne trepavice bez trunke maskare. Potpuno prirodne. OK, ne možemo baš potpuno bez maskare jer treba računati na proziran gel ili četkicu za trepavice kako bismo ih doveli u red. I to je to. Trepavice lepo izgledaju kada ostavljaju utisak kao da ste upravo izronili iz vode. Mokre i blago slepljene. Ovaj stil učinite još čarobnim nanošenjem dodatnog sloja gela za trepavice.

Preporučujemo:

Prirodno. Transparentni gel alverde, formira, fiksira i neguje trepavise sa uljem jojbe.

Oči kao kod lutke

Stil lutkinih očiju nalaže nam da na oči nanosimo make-up kako bismo postigli efekat trepavica kakve imaju lutke. To znači da treba da dočaramo utisak natprirodno velikih očiju. U ovom slučaju trepavice moramo vizuelno da produžimo i na njih nanesemo deblji sloj maskare. Pre svega je potrebno da se usredsredimo na donje trepavice. Poželjno bi bilo postići efekat neurednih trepavica koji inače i nije toliko omiljen. Pri kreiranju ovakvog look-a posebnom četkicom nanosimo maskaru u više slojeva i na donji i na gornji red trepavica. Nakon što nanesemo svaki sloj (ne bi trebalo nanositi više od tri sloja), potrebno je pričekati jedan do dva minuta da se maskara osuši. Da biste postigli efekat neurednih trepavica, na kraju pincetom pritisnite nekoliko dlačica jednu uz drugu kako bi ostale slepljene.
Produkte für Doll Eyes

Preporučujemo:

Otvoreno. essence rock ‘n’ doll Volume & eye opening maskara vidno povećava vaše trepavice.

Čvrsto. Za oči kao kod lutke tu je miss manga Mega Volume Mascara Black Angel  L’Oréal Paris.

Poželjno bi bilo postići efekat neurednih trepavica koji inače i nije toliko omiljen.

Dodatna vrednost: karakteristike koje donosi nega

Nije dovoljno samo naneti maskaru – trepavicama je potrebna i nega. Maskara je vrsta proizvoda kod kog bi trebalo da se pazi na to kako će ga koža podneti kada sa njom dođe u dodir. Neke nove maskare koncipirane su tako da trepavice podižu, ali ih i neguju, pa su obogaćene lipidima i vitaminima kako bi regulisale stepen vlažnosti dlačica i poboljšale njihovu strukturu čime trepavice postaju mekše. Provitamin pantenol je posebno važan izvor vlage, a kao sastojak maskare hidrira trepavice i pomaže u povećanju njihovog volumena.

Preporučujemo:

Savršeno uvijeno. Max Factor False Lash Effect Epic maskara namenjena je ženama koje su u konstantnoj potrazi za savršeno uvijenim, dugim, podignutim trepavicama.

Efekat lažnih trepavica

Trepavice pre svega moraju da budu uvijene. Ako ne želite da se bavite ekstenzijama i lepkom, probajte maskaru sa efektom veštačkih trepavica. U svakom slučaju izvući će XXL-dužinu, a maksimalan volumen je najmanje što možemo da očekujemo od njene četkice. Pomoću maskare sa efektom veštačkih trepavica postići ćete da trepavice izgledaju kao da ste na njih naneli ekstenzije. Njihova posebnost krije se uglavnom u inovativnim četkicama sa efektom koji podiže trepavice i daje im više volumena za razliku od zaobljenih četkica koje trepavice čine debljima.  Četkice su često i ergonomski oblikovane kako bi dohvatile i obojile svaku pojedinačnu trepavicu. Neke maskare sadrže voskove koji oblikuju trepavice i pomažu im kako bi dugo ostale uvijene. 2 Mascaras die viel Volumen verleihen

Preporučujemo:

Efektno. Sa Max Factor Velvet Volume False Lash Effect Mascara svi će pričati o vašim trepavicama.

Smokey.  Prêt-à-Volume Smokey maskara Velvet Black od Catrice za intenzivan volumen bez grudica.

Dodatno: Šarene maskare

Šarene maskare će ove sezone biti traženije nego ikada bez obzira na tehniku nanošenja, u više boja ili monohromatski. Doduše, neće nam uvek biti dostupne sve boje koje zamislimo u svojoj glavi. Pomoću ovog jednostavnog trika sami možete da kreirate bilo koju boju koja vam padne na pamet. Jedino što će vam pritom trebati su: prozirna maskara, senka u željenoj boji, mala posuda za mešanje i četkica.

Kako napraviti:

ein geschminktes AugeKorak 1: uzmite ossušenu senku za oči i pažljivo je izmrvite u nekoj posudici.
Korak 2: ulijte u posudu malo prozirne maskare i dobro promešajte sastojke.
Korak 3: sada nastupa teži deo. Četkicom nanesite dobijenu smesu na trepavice i pustite da se dobro osuši. Mnogo bi vam jednostavnije bilo kada biste maskaru nanosili samo četkicom.

Ova metoda je samo za posebne momente i ne preporučuje se za svakodnevnu upotrebu.