Menu

Manikir koji lako polazi od ruke

Garantovano lepi nokti: Manikir uspeva i kod kuće vrlo lako.

Home » Lepota » Nega » Manikir koji lako polazi od ruke - 05.2019

Garantovano lepi nokti: Ne mora uvek da bude profesionalna verzija manikira u pitanju, manikir uspeva vrlo lako uz malo osećaja u prstima i kod kuće.

Korak 1: Pronađite pravi oblik

Bilo da su četvrtasti, obli ili špicasti – oblik noktiju je stvar ukusa. Kome je komplikovano da sam napravi lep oblik, prvo može da ode na profesionalni manikir a posle samostalno kod kuće da ga održava.

Korak 2: Turpija umesto makazica

Umesto da koristite makazice, bolje je upotrebite turpiju – to je najlakši način da se nokat lepo oblikuje. Uz pomoć makazica ili grickalica za nokte postupak je brži, ali tom prilikom može i lakše doći do pucanja nokta.

 

Korak 3: Budite pažljivi prilikom poliranja!

Da bi se nokti oslobodili od neravnina i malih pukotina treba ih polirati uz pomoć odgovarajuće turpije. Ko ima posebno lomljive nokte ovaj korak treba da preskoči i upotrebi bazni lak sa funkcijom popunjavanja neravnina i pukotina na noktu.

Korak 3: Uklonite zanoktice

Na redu su zanoktice. Zanoktice se mogu tretirati ili uz pomoć drvenog štapica ili specijalnom olovkom za zanoktice, pre svega je važno blago povlačiti kožu nazad. Izbočeni ostaci kože mogu se pažljivo iseći makazicama za nokte ili grickalicom za zanoktice.

Korak 5: Dobar lak!

Da bi lak u boji dugo i dobro držao, odmastite površinu nokta sredstvom za skidanje laka za nokte. Zatim nanesite osnovni sloj i ostavite da se nakratko osuši. Potom nanesite jedan do dva sloja laka u boji i na kraju premazite slojem laka za sjaj.

Prema gore
OKViše informacija