Menu

Vreme za nežnost

Nega usta zimi.

Home » Lepota » Vreme za nežnost - 11.2016

Biće to zima za poljupce sa odgovarajućom negom za usne.

zwei Liebende küssen sich

Usne su izuzetno osetljive i imaju toliko tanku kožu da se kroz nju čak vide krvni sudovi što i nije dobro ako želimo da prezimimo hladno godišnje doba bez suvih usana. Otežavajuća okolnost je i neprestana smena niskih temperatura i suvog vazduha koji isušuje usne. Za razliku od normalne kože usne nemaju lojne žlezde ni zaštitni masno-vlažni soj. Ne mogu same da proizvode masnoću ni vlagu pa tako postaju posebno izložene štetnim spoljnim uticajima. S obzirom na to da sadrže jako malo pigmenta boje, usne gotovo da nemaju nikakvu UV zaštitu. Potrebno je paziti na ujednačen unos tečnosti u organizam i piti puno vode da bi se sprečio problem ispucalih usana. Puno može pomoći i izbegavanje stresa kao i zdrava ishrana. S obzirom na to da protiv kontinuiranih promena u temperaturi još nije nikla nijedna lekovita trava, čim osetimo zatezanje i perutanje kože usana, morali bismo da započnemo sa odgovarajućom negom. Zimi počinje sezona balzama za usne.

Sezonska nega

Proizvodi za negu usana istovremeno štite i podstiču regeneraciju osetljive kože. Mogu da poprave manja oštećenja i tako učine da usne ponovno budu glatke i negovane. Pravilna nega usana obezbeđuje dovoljnu količinu vlage. Dalje, važno je da zimi proizvodi za negu usana sadrže puno materija koje ostavljaju mastan sloj. Ulja i voskovi prijanjaju uz kožu poput tankog sloja i tako sprečavaju gubitak vlage. Proizvodi poput ši putera, ulja jojobe ili koštice breskve su naročito prikladni za negu usana. Sadrže materije slične mastima u koži. Dobar efekat se postiže i proizvodima za negu koji sadrže bademovo ili maslinovo ulje i pčelinji vosak. Istovremeno treba pripaziti i na to da sadrže i vitamine C, E ili B kao i aktivnu materiju pantenol jer tek ćete u tom slučaju u ovo negostoljubivo godišnje doba moći i na jakom vetru da poljubite dragu osobu.

blonde Frau mit Ski

Zima. Usne su izuzetno osetljive i imaju toliko tanku kožu da se kroz nju čak vide krvni sudovi što i nije dobro ako želimo da prezimimo hladno godišnje doba bez suvih usana.

Saveti za negu za suve i ispucale usne

Saveti za negu za suve i ispucale usne

  • Trljajte: jednom nedeljno priuštite svojim usnama nežni piling koji ne samo da će ukloniti odumrle ćelije kože, već će i podstaći njenu prokrvljenost. Možete koristiti pravim  piling za usne, ali ćete jednaki efekat postići i mekom četkicom za zube.
  • Ukrotite jezik: nemojte oblizivati usne. Čim na usnama osetimo neprijatnost ili napetost, automatski ćemo ih oblizati. To bi svakako trebalo da prestanete da radite jer tako još više isušujete usne.
  • Nanesite kremu: pre nego što napustite kuću nanesite na usne neku kremu za negu.
  • Zaštitite: pripazite na to da proizvodi za negu usana sadrže UV-zaštitu jer i zimi postoji opasnost od opekotina od Sunca.
  • Odmorite: našoj koži je noću naročito potrebna nega i zato bi pre odlaska na spavanje trebalo da nanesete proizvode za intenzivnu negu usana jer se koža usana tako obnavlja preko noći.

 

Proizvodi za negu suvih usana!

Negujte usne.

Preporučujemo:

Štiti. Balea balzam za usne Sensitive sa blagom negujućom formulom štiti usne od hladnoće i suvog vazduha.
Nega. Labello lip butter vanila i makadamija  za bogatu negu koja hidrira Vaše usne.
Sunce. Eveline lip serum 8u1 SPF15 regeneriše čak i veoma suvu, iziritiranu i ispucalu kožu usana. Pruža zaštitu od sunca (SPF 15) i štetnih spoljašnjih faktora.
Glatko. Maybelline Baby Lips Dr. Rescue hidrira usne 12h, ekskluzivna formula hladi ali i čini usne glatkim.
Prirodno. eos balzam za usne kokos sa tropskim mirisom i ukusom donosi Vam leto u ovim hladnim danima. Sadrži  99% prirodnih sastojaka.

Prema gore
OKViše informacija